2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyar designcég készít kávékapszulából szemüveget

Érdekes kollaboráció született idén a Tipton Eyeworks – a különleges szemüvegeket készítő magyar designer cég – és a Nespresso között. A Tipton eddig bakelitlemezekkel dolgozott, de az újrahasznosítás jegyében most a Nespresso kávékapszulákból készítettek vagány, minőségi és egyedi kereteket.

Láttunk már kávékapszulákat karkötőként és fülbevalóként, de sokáig nem gondoltunk, hogy ezekből komolyabb dizájnerholmi is készülhet. Pedig a Nespressónál már egy jó ideje dolgoznak azon, hogy megmutassák, az újrahasznosított alumínium milyen sokféleképpen nyerhet új életet – így lett már kávékapszulájukból Victorinox bicska és Caran d’ Ache toll, most májusban pedig menő szemüvegkeret.

A Tipton Eyeworks részben magyar származású alapítója, Milaskey Zakariás műhelyének érdekessége, hogy bakelitlemezekből, kézzel készítik szemüvegeket, amelyek megjelenésükben és minőségükben is egyedinek számítanak. Nem véletlen, hogy olyan hírességek rendelnek tőlük, mint Sir Elton John, Bono vagy Robbie Williams.

A csapat pedig májusban új anyagot választott magának, egy limitált kollekció erejéig: újrahasznosított alumíniumból gyártottak dizájnos szemüvegkereteket. Ez azt is jelenti, hogy a jellemzően sötét keretek most egy kis színt kaptak: négy kapszula négy árnyalatát viselik magukon.

Az alumínium hálás anyag: kapszulaként frissen tartja a kávéőrleményt, hiszen védi a fénytől, a levegőtől és a nedvességtől, utána pedig korlátlan alkalommal újrahasznosítható. Izgalmas látni, hogy mi minden készülhet így is belőle, és különösen örülhetünk a mostani, részben magyar kivitelezésnek. A szemüvegeket megnézhetjük a Nespresso Boutique-okban és a Tipton Irányi utcai showroomjában is.

Ha valaki kapszulás kávét iszik, és szívesen hozzájárulna, hogy szemüvegkerethez hasonló termékek készülhessenek az elhasznált darabokból, akkor a Nespresso kávékapszulákat leadhatja a Nespresso Boutique-okban, vagy a cég futárszolgálatának segítségével az ország bármely pontjáról visszaküldheti, újrahasznosításukról pedig ők gondoskodnak.

Neked ajánljuk
Rákpáncél és kávézacc – egy kellemes étkezés romjaiból izgalmas ötletek születhetnek Mások szemetétől szenvednek – A hulladékkal kapcsolatos globális kihívásokat csak az afrikai országokkal együttműködve oldhatjuk meg Komposztálásra fel! Szokatlan áradás Mauritánia fővárosában A napelemek hőségben és fagyban is termelik a tiszta energiát
Tovább a forrásra: welovebudapest.com
Vissza
Hírfolyam