2019. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az óceánok szemetéből készítenek divatos karkötőket

A tengerek és óceánok szemetét összegyűjteni a világ jelen állása szerint sajnos szélmalomharc, mégis vannak, akik nem veszik félvállról a dolgot. A tonnákban mérhető hulladékból divatékszert készítenek, amivel nem csak újrahasznosítanak, de működésük alapjait is megteremtik.

A Word Economic Forum szerint minden egyes percben egy kukásautónyi műanyaghulladék kerül a természetes vizekbe, ami ha nem változtatunk fogyasztási szokásainkon, 2030-ra már kettőre fog emelkedni.

A megdöbbentő számok csökkentéséért és a folyamat lassításáért számos környezetvédő szervezet küzd a világban, köztük a 4Ocean is, amely úgy döntött, divatos kiegészítőket gyárt az általuk kihalászott szemét újrahasznosításával.

Az összegyűjtött üvegekből átlátszó gyöngyöket, a műanyagból pedig a karkötőhöz szükséges spárgát állítják elő, majd egészen csinos darabokat készítenek belőlük Forrás: Insider/youtube.com

Önkénteseik és fizetett alkalmazottaik a hét minden napján gyűjtik a hulladékot, a szervezet működése azonban hatalmas pénzösszegeket emészt fel, vezetői ezért úgy döntöttek, a kihalászott műanyag és üveg újrahasznosításával piacképes ékszereket fognak készíteni.

Mint honlapjuk is hirdeti, minden általuk gyártott karkötővel annak boldog tulajdonosa félkilónyi szemét kihalászását támogatta.

Neked ajánljuk
Sulapac, a műanyag fenntartható alternatívája Nyomtatott utcabútor háztartási hulladékból Csökkenő hulladékhegyek, növekvő jóllét – társadalmi felelősségvállalásból ötös! Tovább szigorították az ivóvízminőségre vonatkozó követelményeket Lengemesék újra a mozikban
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam