2019. március 21., Benedek
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az óceánok szemetéből készítenek divatos karkötőket

A tengerek és óceánok szemetét összegyűjteni a világ jelen állása szerint sajnos szélmalomharc, mégis vannak, akik nem veszik félvállról a dolgot. A tonnákban mérhető hulladékból divatékszert készítenek, amivel nem csak újrahasznosítanak, de működésük alapjait is megteremtik.

A Word Economic Forum szerint minden egyes percben egy kukásautónyi műanyaghulladék kerül a természetes vizekbe, ami ha nem változtatunk fogyasztási szokásainkon, 2030-ra már kettőre fog emelkedni.

A megdöbbentő számok csökkentéséért és a folyamat lassításáért számos környezetvédő szervezet küzd a világban, köztük a 4Ocean is, amely úgy döntött, divatos kiegészítőket gyárt az általuk kihalászott szemét újrahasznosításával.

Az összegyűjtött üvegekből átlátszó gyöngyöket, a műanyagból pedig a karkötőhöz szükséges spárgát állítják elő, majd egészen csinos darabokat készítenek belőlük Forrás: Insider/youtube.com

Önkénteseik és fizetett alkalmazottaik a hét minden napján gyűjtik a hulladékot, a szervezet működése azonban hatalmas pénzösszegeket emészt fel, vezetői ezért úgy döntöttek, a kihalászott műanyag és üveg újrahasznosításával piacképes ékszereket fognak készíteni.

Mint honlapjuk is hirdeti, minden általuk gyártott karkötővel annak boldog tulajdonosa félkilónyi szemét kihalászását támogatta.

Neked ajánljuk
Így lehet egy egyszerű palackból a lakás dísze Ők szövik a fenntartható textiliparról szóló álmokat A kalmárok segítségével búcsút mondhatunk a plasztiknak Súlyos katasztrófa: akár ezer ember életét is kiolthatta az Idai ciklon Különös hattyúdal a modern ember vég nélküli tévedéseiről
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam