2018. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Itt az Adidas első óceáni műanyaghulladékból készített tréningszettje is

A világcég áttörő újítása, az óceáni műanyaghulladékból készült futócipő, a Parley UltraBOOST után néhány évvel megérkezett az újrahasznosított anyagból készült kapucnis pulcsi és tréningnadrág is, szintén a háromcsíkos márka és a Parley For The Oceans környezetvédelmi szervezet együttműködésében.

A női és férfiváltozatban egyaránt kapható szett az óceáni hulladékból előállított fonalakból szőtt anyagból, body mapping technika felhasználásával készült: követi a test vonalát, ugyanakkor elég rugalmas sportoláshoz is.

Az Adidas és a Parley Ocean Plastic környezetvédelmi szervezet együttműködése még 2015-ben kezdődött: első lépésként a sportszergyártó futócipőt állított elő a Parley tisztítóhálózata által az óceánból kihalászott műanyagszemétből, amely rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert világszerte az ökotudatos vásárlók körében.

Fotó: www.urbanplayer.hu
Neked ajánljuk
Jönnek a „plusz házak” – az ökoházak új generációja Újrahasznosított műanyagból készít utat egy brit startup 29 kilogramm műanyagot találtak egy elpusztult bálna gyomrában 3 tonna műanyag szemétből készített színes erdőt a dán recycle-művész! 7 megatrend, amely megállíthatja a globális felmelegedést
Tovább a forrásra: urbanplayer.hu
Vissza
Hírfolyam