2020. július 8., Ellák
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A légtisztító akár építőművészeti alkotás is lehet

A milánói dizájnhéten minden évben az innovatív alkotásoké a főszerep. A környezetvédelmi megoldások és a légszennyezés problémája egyre inkább foglalkoztatja az építészeket és a dizájnereket is. Kengo Kuma szmognyelő építészeti anyagot, Daan Roosegaarde légtisztító biciklit tervezett. 

A milánói dizájnhéten a Dassault Systèmes nevű, 3D-s szoftvereket fejlesztő cég Dizájn az élmény korában (Design in the Age of Experience) címmel rendezett kiállítást. Ennek keretében több olyan projektet is bemutattak, melyek a levegőminőség javítását tűzték ki célul. Ez a tematika rímel a szoftvercég hitvallására, mely szerint a dizájn és a technológia összefoghat annak érdekében, hogy megoldást keressen a világ legnagyobb problémáira.

A kiállítók között szerepelt Kengo Kuma japán építész és Daan Roosegaarde holland tervező – utóbbi már „régi motorosnak” számít a témában, szmognyelő tornyáról mi is írtunk korábban.

Fotó: Kengo Kuma // www.kkaa.co.jp

Kengo Kuma egy különleges, az origami által ihletett, szennyezéseket semlegesítő anyagból készült installációval jelentkezett, melynek a Breath/ng (Lég/zés) címet adta.

Fotó: Daan Roosegaarde // www.studioroosegaarde.net

Roosegaarde a szmogtorony és a szmogból sűrített ékszerek mellett bemutatta légtisztító biciklijét is, mellyel a pedálra szerelt szmogszűrő berendezésnek köszönhetően tekerés közben tisztíthatjuk a levegőt.

Neked ajánljuk
Lámpa szinte bármiből lehet Portugáliában a szőnyegek is parafából vannak A fenntartható divat ügye nem egy banánhéjon fog elcsúszni A építési hulladék is lehet alapanyag Már a magyar házakra is kerülhet szmogevő tető
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam