2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kortárs kabinházak épültek a Hello Wood campusán

A Hello Wood idei, 9. alkalommal megrendezett nemzetközi nyári egyetemén, Csóromföldén 30 ország építészei 7 emberléptékű dizájn víkendházat építettek fel egy hét alatt.

A Cabin fever (Kabinláz) névre keresztelt, bő egyhetes program során a részt vevő hallgatók – a nemzetközi építészirodák szakembereinek mentorálásával – megtanultak házat építeni, és olyan mozgatható, lakható, egyedi „fakunyhókat” húztak fel, amelyek a későbbiekben akár a Bakony mélyén megbúvó vagy a Káli-medence panorámáját élvező dizájnszállások prototípusai lehetnek.

Fotó: Hello Wood/facebook.com

A Hello Wood az Amerikában már egy ideje divatos kis ház mozgalom egyik európai képviselőjévé válik azáltal, hogy bemutatja a városi ember számára a társadalomból való ideiglenes kivonulást lehetővé tevő kabinházakat. A magyar nyári fesztiválok évek óta használják a Hello Wood ideiglenes szálláshelyeit, de

idén szintet lépett az oktatási program, és lakhatásra is alkalmas víkendházakat építettek meg.

A Hello Wooddal való együttműködésnek az is részét képezi, hogy a tábort követően hazai dizájnerek fognak valódi otthont faragni a kabinokból, saját tervezésű bútoraikkal berendezik az épületeket.

Borítókép: Hello Wood/facebook.com

Neked ajánljuk
Akik biztosan nem unják a banánt A természet meleg fényei Egyre többe kerül a szén-doxid-kibocsátás 150 évből az utolsó öt volt a legmelegebb Nem kell levágni a marhákat a Föld megmentése érdekében
Tovább a forrásra: lakaskultura.hu
Vissza
Hírfolyam