2019. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy kanadai hotel vendégei a madarakkal lakhatnak

Gondolt már arra, milyen lehet madárnak lenni, és a fák ágai között éjszakázni? Pontosan ezt az élményt tudják megadni a Free Spirit Spheres hotel faágak közé függesztett, kerek faházai.

A Free Spirit Spheres hotel ötlete Tom Chudleigh fejéből pattant ki még az 1990-es években, így születtek meg ezek a bájos és kényelmes faházikók, melyek nemcsak mutatósak, de a kanadai erdő látképébe is tökéletesen illeszkednek.

A gömb az egységet, a természethez tartozást jelképezi.

A készítők azért találták ki az erdei hotel ötletét, mert be szerették volna bizonyítani, hogy be lehet népesíteni úgy is az erdőt, ha nem vágjuk ki előtte. Hogy a fákat használhatjuk is, és így máris sokkal fontosabb lesz az egészséges ökoszisztéma megőrzése, mert ezzel egy időben biztosítjuk házunk szilárd alapját is.

A szobák átmérője körülbelül három méter, belülről mahagóni- és tíkfa burkolatokkal találkozhatnak a vendégek Fotó: freespiritspheres.com

Mindegyik házikó fala fakeretbe helyezett üvegszál, így ellenállnak az elemeknek. A rögzítés szilárd, tehát az erős széltől sem kell tartani, viszont a könnyű szerkezet miatt a gömb dülöngél, ha a lakói mozognak.

Borítókép: freespiritspheres.com

Neked ajánljuk
Svédországban a méhek is mekibe járnak Ha az ember és a természet leleményessége találkozik... Friss ötletekkel zöldül a söripar Mi köze egy budapesti méhészet egymillió méhének a szállodaiparhoz? Vízben úszott Egerszólát
Tovább a forrásra: femina.hu
Vissza
Hírfolyam