2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy sátor, amely használható földön, vízen és levegőben is

A rusztikus buboréksátraktól kezdve az elképesztően extravagáns glamping sátrakig a mai világutazóknak már rengeteg lehetőség áll a rendelkezésükre, hogy alvóhelyet válasszanak egy szabad ég alatti kiránduláshoz. A legújabb fejlesztés egy olyan dinamikus sátor, amely használható földön, vízen és levegőben is.

A londoni bázisú, sportszereket és kiránduláshoz szükséges felszereléseket gyártó Tentsile cég egy egyedülálló fejlesztéssel rukkolt elő – írja a Lonely Planet.

A The Universe-ben három ember kényelmesen elfér, akár állva is Fotó: Tentsile/Tom Kahler

A The Universe névre hallgató „három elem” sátor a munkacíméhez híven használható a szárazföldön, a levegőben és a vízen is. A földön sima sátorként és amolyan pikniktakaróként is felállítható. A levegőben – a cég többi sátrához hasonlóan – fatörzsekhez három ponton rögzítve alkalmazzák.

A nyílt vízfelületen árnyékot is biztosít Fotó: Tentsile/Tom Kahler

A vízen pedig egy SUP deszkához hasonlóan működik, vagyis egy stabil tutajt alakíthatunk ki belőle árnyékolótetővel és rögzítésekkel. A The Universe fekvőfelületén három ember kényelmesen elfér, és még a csomagoknak is van biztonságos rakodótér a sátor alsó részében és belül is. Bemászni a sátrak oldalán vagy a középen lévő csapóajtón lehet, külön kapható létrával, vagy ha megfelelő a magasság, akkor fel is lehet ugrani a „teraszára”.

Megjelenésére sajnos 2019 elejéig még várni kell, a Magyarországra is szállító cég ugyanis akkor dobja majd piacra az univerzális sátrat. 

Neked ajánljuk
Halloween Esti séta az Állatkertben Északnyugat felé sodródik a leszakadt gigászi jégtömb (képgaléria) Ha a szívószálról lemondani nem akaródzik, válassza műanyag helyett a makarónit! Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: travelo.hu
Vissza
Hírfolyam