2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a Hugo Bossnak is van vegán cipője

Egyre több divatmárka célozza meg a környezettudatos vásárlókat termékeivel. A Mink Shoes vegán cipőit olyan hírességek viselték már, mint Natalie Portman, Miley Cyrus vagy Pamela Anderson. Az aktuális trendet a Hugo Boss is meglovagolta, piacra dobott egy vegán férficipőt.

Úgy tűnik, bejött a J. Walter Thompson Intelligence arra vonatkozó jóslata, hogy  2018 a vegán ruházat éve lehet, és egyre többen fognak környezettudatos választásokat hozni, amikor a ruhatárukról van szó.

A Hugo Boss nemrég bemutatott férficipője része a vállalat fenntarthatósági jövőképének, amelynek lényege, hogy termékeiket úgy tervezik és gyártják, hogy az alapanyagok beszerzésével a lehető legkevésbé terheljék meg a környezetet.

Sőt a hulladékanyagokat is felhasználják, így a különleges cipőhöz például az ananászpálma leveleinek rostját. A vegán cipő nem tartalmaz sem állati bőrt, sem állatok testrészeinek felhasználásával készült ragasztót vagy festékanyagot.

A vegán férficipő Fotó: Hugo Boss

A cipőt szintén növényi alapú festékekkel színezik – négy színben lesz majd kapható –, és még arra is odafigyeltek, hogy a lábbeli doboza 100 százalékban újrafelhasználható és biológiailag lebomló rostokból, a cipőfűző pedig valódi gyapotból készült, a cipőt emellett lélegző pamuttal bevont belsővel is ellátták. A vegán cipőt a cég weboldala szerint 348 dollárért (valamivel több mint 94 ezer forint) lehet majd megvásárolni. 

Neked ajánljuk
Környezettudatos fürdőruhával rukkolt elő a Sloggi A jövő egyik ígéretes anyaga a parafa 2021-ben is töltsünk egy hetet a csillagok alatt Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam