2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A kisállatok és a medencetulajdonosok is hálásak lehetnek ezért az ötletért

Nálunk még nem túl gyakori látvány a kertek végében kéklő medence, de ha az egyre melegedő nyarak hatására elcsábulnánk, már nem kell majd a medencénkben csapdába kerülő apró állatok miatt aggódnunk vagy éppen viszolyognunk.

A FrogLog nevű egyszerű, de nagyon hasznos mentőeszköz kitalálói a medencékben gyakran csapdába eső apró kétéltűeken, hüllőkön és rágcsálókon, na meg a kényelmes és állatszerető medencetulajdonosokon akartak segíteni.

Az éj leple alatt a vízbe potyogó kis állatok ösztönösen a medence partja mellett köröznek a kijáratot keresve: ha a gondos tulajdonos a medence fala mellé helyezi a mentőeszközt, a béka, sün vagy éppen egér súlyosabb következmények nélkül megúszhatja a hajnali pancsolást.

Ha van medencénk, és szeretjük az állatokat, de nem szeretnénk ismét a pénztárcánkba nyúlni, az ötletet alapul véve házilag is könnyen barkácsolhatunk békamentő állomást: a lényeg hogy a medence fala mellett lebegjen, könnyen felkapaszkodhassanak rá a pórul járt egyedek, és egy csúszásmentes anyagból készült rámpa vezessen róla a szárazföldre.

Borítókép: froglog.us

Neked ajánljuk
A klíma érdekében a raktárak működését is újra kell gondolnunk Latin-Amerikában hódít az elektronikus zenébe szőtt természet Ez a magyar márka megmutatta, miként lehet divatos és fenntartható kollekciót tervezni Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam