2019. december 15., Valér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy elfeledett hanghordozó új köntösben tér vissza

Lassan felnő egy generáció, amelynek már a CD-hallgatás is kőkorszaki technológiának tűnik, kazettát pedig talán sosem fogtak a kezükben. A szeméttelepre száműzött szalagok azonban nem fognak szégyenükben felszívódni. Egy szingapúri tervező úgy döntött, kézzel fogható valósággá teszi a „zene szövedékét”.

Jessica Chuan Yi Xin dizájner egy lomtalanítás alkalmával döntött úgy, hogy a család padlásán porosodó nagy halom kazettával nem járul hozzá a Földet elborító feldolgozatlan elektronikai hulladékok halmaihoz.

Inkább elővett egy csomó régi szövésmintát, és megalkotta a MusicCloth nevű anyagot.

Egy sikeres Kickstarter-kampányt követően a Rehyphen néven elindította vállalkozását: a fémréteggel borított finom poliészter filmből készült szalagokból álló szövet kiválóan alkalmasnak bizonyult bevásárlószatyrok, noteszborítók és poszterek készítésére is.

Fotó: kickstarter.com

„A zene univerzális nyelve összeköti az embereket. Képes megváltoztatni a világot – még így, új formába öntve is: egy egész közösséget inspirál az elektronikai hulladékkal kapcsolatos nehézségek megoldására” – fogalmazott a lelkes környezetvédő Yi Xin.

MusicCloth-ból készült bevásárlótáska Fotó: Rehyphen/facebook.com
Neked ajánljuk
Modern külső, jól bevált belső Önmagukba visszatérő vonalak és anyagok A befektetők kényszeríthetik klímavédelemre a vonakodó vállalatokat Videón Alaszka fél évszázados jégolvadása Nem csak karácsonykor kellene halat ennünk
Tovább a forrásra: lifeandsoulmagazine.com
Vissza
Hírfolyam