2019. április 19., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tiltólistára került a bőr a helsinki divathéten

2019-től nem lehet bőrből készült ruhát vagy kiegészítőt bemutatni a helsinki divathéten – így állnak ki a szervezők a bőr feldolgozásával járó állatkínzás és környezetkárosítás ellen.

Augusztus 14-én jelentették be, hogy a jövő évi helsinki divathéten már nem lehet bőrből készült ruhát vagy kiegészítőt bemutatni – írja a Guardian. 

A döntéssel jelezni szeretnék, hogy aktívan ki akarnak állni az állatkínzás és az ellen a környezetkárosítás ellen, melyet az állati bőr feldolgozása okoz.

A héten az is kiderült, egyre nagyobb az igény a vegán kollekciókra: a párizsi székhelyű, ökotudatos Veja márka forgalma tavaly 60 százalékkal nőtt.

A Veja 2016 decemberében mutatta be vegán kollekcióját, melyhez újrafelhasznált PET-palackokat és szintetikus szarvasbőrt s felhasználtak.

Fotó: https://eluxemagazine.com

A leghíresebb és legsikeresebb vegán tervező Stella McCartney, ő sosem használt állati eredetű anyagokat kollekcióihoz, műbőr táskakollekciója, a Falabella minden idők egyik legsikeresebb brandje lett. Érdekesség, hogy az általa tervezett nadrágok egy részét hazánkban gyártják.

Neked ajánljuk
Seed bonbon, hogy a természetnek is megköszönd ReMécses: egy gyermeki kérdésből lett környezetbarát termék Csak a húsfogyasztás drasztikus csökkentése mentheti meg a bolygót A világ legintelligensebb madara A Lotusnak is lesz villanyautója
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam