2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy óra, amely nemcsak pontos és szép, de környezetbarát is

A fenntartható divat melletti elköteleződés egyre ritkábban jár az igényesség és az esztétikum feláldozásával. Lassan a luxuscikkek piacán is megjelennek a tudatos vásárlók igényeit kiszolgáló darabok – amivel valamennyien jól járunk.

Lehet bármilyen drága egy luxuskaróra, nem valószínű, hogy az ára kifejezheti vagy fedezhetné az előállítása során véghezvitt természetkárosítást.

A bányászat, a műanyaggyártás és a vég nélkül felhalmozódó elektronikus hulladékok okozta problémák a társadalom egyre szélesebb rétegeit sarkallják környezetbarát tárgyak választására.

Az Awake különleges darabjainak hála most már az elegáns órák szerelmesei is megszabadulhatnak a lelkiismeret-furdalástól. Az Awake óráknak – megfelelő alapanyag hiányában – csak a számlapja és az óramű nem készül újrahasznosított alapanyagokból.

Az óraszíjakat Ázsia tengerpartjain összegyűjtött műanyag palackokból, a fémváltozatot, illetve az óra vázát újrahasznosított rozsdamentes acélból készítik.

Az órában nem kell elemet cserélni, a szerkezet pedig, amely három világos óra alatt mintegy fél évre elegendő töltöttséget biztosít, húsz évig üzemképes.

Borítókép: kickstarter.com

Neked ajánljuk
A szőrme szerelmesei is kaptak egy esélyt a fenntarthatóságra A mosógép ideje lejárt? Akik biztosan nem unják a banánt Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: treehugger.com
Vissza
Hírfolyam