2019. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A C&A sem akar kimaradni a sorból

A holland C&A állítja, hogy a világ legfenntarthatóbb farmernadrágját fejlesztette ki. A farmeranyagok kezelésében a festés és a vegyi anyagokkal való kezelés jár a legnagyobb szennyezéssel. A cég új farmere azonban természetes anyagokból készült, komposztálható, s még a gyári munkások is fair fizetésben és bánásmódban részesülnek.

A divatmárkák egymással versenyezve igyekeznek megmutatni a fogyasztóknak, hogy a felelős és környezetbarát ruhagyártás igenis lehetséges, s ők jobbak e téren, mint a konkurencia – fogalmaz a piacesprofit.hu Klímablogja.

A C&A új ökobarát farmerét több mint egy évig fejlesztették, és annyira illeszkedik a körforgásos gazdaság alapelveihez, hogy megkapta a Cradle to Cradle (C2C) minősítés arany fokozatát.

A márka új farmernadrágja nem mérgező anyagokból készült, bélését és a szövőfonalát pedig teljesen új alapelvek mentén dolgozták ki. Ez persze extra költséggel járt, de a C&A reméli, hogy a nem toxikus ruhagyártás lesz az új modell, amit a piac és a fogyasztók az új elvárásként és szabványként alkalmaznak majd a közeljövőben.

Forrás: C&A/youtube.com

Amikor az ember már elhordta az új farmernadrágot, egyszerűen eláshatja a talajba, ugyanis biológiailag lebomló matériáról van szó. Az üzemek, amelyekben az új terméket gyártják, megújuló energiával üzemelnek, és megfelelnek a legszigorúbb társadalmi elvárásoknak. Ez azt jelenti, hogy

fair jövedelmi szintet biztosítanak, biztonságos munkahelyi körülmények között alkalmazzák a munkásokat, és nem dolgoztatják erejükön felül őket –

ez sajnos mind bevett gyakorlat a nyugati divatmárkák ellátási láncában működő kelet-ázsiai üzemeknél.  

A C&A annyira példamutató kíván lenni, hogy a Fashion for Good nevű szervezettel együttműködésben még egy ingyen letölthető kézikönyvet is kiadtak, melyben a körforgásos gazdaságnak megfelelő divatcikkek készítésének elveit és szakmai fogásait magyarázzák a szektor résztvevői  – beszállítók vagy éppen riválisok – számára.

Neked ajánljuk
Ütött a fenntarthatatlan tárgyak órája Gombaboltozatok alatt járva a környezetbarát világ mindjárt elérhetőbbnek tűnik A P&G újabb lépést tett a fenntarthatóság felé A földrengés miatt süllyed Szamoa? Jelentős változásra készül a hazai agrárium
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam