2019. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mit csinálnak a nyugdíjas telefonfülkék?

A telefonfülke telefon nélkül sem haszontalan: akár aszaló, szárító vagy zuhanyfülke is készülhet a kiszolgált darabokból. A bama.hu a pellérdi szőlőhegyen élő újrahasznosító mesterrel, Ács Imrével készített interjút.

A 90-es évek végén egyre jobban elszaporodtak a mobiltelefonok, és a hírközlési vállalat úgy döntött, hogy a funkciójukat vesztett telefonfülkéket leszerelik. A dolgozók kedvezményesen megvásárolhatták a fülkéket.

Így tett Ács Imre is, aki a telefonfülkéket újrahasznosítja. „Kettőből szárítót, kettőből aszalót, az utolsóból zuhanyfülkét készítek. Kisebb módosításokat kell még végrehajtanom. Akkora hő van bent a fülkében, hogy amit berakunk szárítani, az megég. Meg kell gyorsítani a levegő áramlását, és akkor már tökéletesen funkcionál” – tette hozzá.

Fotó: Pxhere.com

Mivel nincs mindegyik fülkében ablaküveg, az egyiket a másikból pótolja ki. Az üvegesekből aszaló születik, amiben nem lesz üveg, azt vaslemezzel fogja borítani a szárító elkészítéséhez.

A találékony férfi a kertben megtermelt gyümölcsöket akarja aszalni, a zöldségeket pedig szárítani.

Neked ajánljuk
Parafa ház – az új építészeti innováció Ámulatba ejtő ékszerek számítógép-alkatrészekből Green guide Budapest – zöld útmutató egy fenntarthatóbb városhoz Ultrafast fashion: amikor már a fast fashion sem elég gyors Szeptembertől támogatás a naperőművekre
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam