2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kedvesen bumfordi állatok missziója

Farkas-Pap Éva a Misija Design márkanév alatt készít kerámiaszobrokat és ajándéktárgyakat, melyek játékos formájuk mellett komoly társadalmi üzenetet is hordoznak. 

A bájos aprócska „zsebszobrokat” egy megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató cég, az Összefogás az Egyenlő Esélyekért Nonprofit Közhasznú Kft. készíti.

Fotó: www.misijadesign.hu

A Misija és az Összefogás Kft. együttműködése egy hazánkban úttörőnek számító kezdeményezésnek köszönhető. 2014 nyarán a Salva Vita Alapítvány és a Magnet Bank művészeket és megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását segítő nonprofit szervezeteket hívott össze az első Design Randira.

Kezdeményezésük célja az volt, hogy a művészek korszerű tárgyakat tervezzenek a műhelyek számára, és ideális esetben hosszú távon is együtt dolgozzanak.

Fotó: www.misijadesign.hu

Farkas-Pap Éva a rebellivemagazin.hu-nak adott interjúban elmondta, nagy örömére szolgál hogy a dizájnerek egyre többször és több megközelítésben tesznek a fenntartható jövő megteremtéséért. Sokan dolgoznak az újrahasznosítás elvei szerint, alkalmaznak természetes anyagokat, küzdenek a legkülönbözőbb társadalmi problémák: az ivóvízhiány vagy éppen a hajléktalanság következményeinek enyhítéséért. 

A Misija Design célja a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása, védett munkahelyek teremtése és fenntartása.

A Misija Design szobrocskáit készítők kétségkívül különösen értékesnek érezhetik munkájukat: a szobrok mosolyt csalnak mindenki arcára, ráadásul 2015 óta a Magyar Madártani Egyesület fecskementő programját is támogatják.

Fotó: www.misijadesign.hu

Az ajándéktárgyak megvásárolhatók a bolt.segitovasarlas.hu oldalon.

Neked ajánljuk
Dorawyn: „Lassú divat” egy apokaliptikus látomás jegyében Íme, az otthoni kertészkedés jövője A földműveskabátok második élete Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: rebellivemagazine.com
Vissza
Hírfolyam