2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Visszacsomagolta a sült krumplit – a héjába

Három olasz dizájner fenntartható alternatívát keresett a sült krumpli tárolására használt papírtölcsérek helyett. Nem mentek messzire a megoldásért...

Caronni, Paolo Stefano Gentile és Pietro Gaeli céja a sültkrumpli-gyárakban keletkező hatalmas mennyiségű krumplihéj hasznosítása volt.

A Peel Saver, vagyis héjmentő száz százalékban krumplihéjból készül: feldarabolják, áztatják, majd szárítják: a folyamat eredményeképp a rostok és a keményítő összeáll és megszilárdul.

Fotó: deezen.com

„A gyorséttermekben hagyományosan használt csomagolás nagyon rövid életű, és nehezen újrahasznosítható. A Peel Saver egy fenntartható megoldás, amely leválthatja a műanyaggal kezelt papírtasakokat” – fejtette ki Caronni a deezen.com-nak.

Mivel a Peel Saver semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaz, komposztálható, trágyázásra, de akár állati takarmányként is hasznosítható.

Neked ajánljuk
A körforgásos gazdaságot járja körül az idei Budapest Design Week Etikus divatmárkák Magyarországról Te milyen fogyasztó vagy? Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam