2018. november 18., Jenő
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Slow fashion Litvániából

Az UPCYCLED BY LT nem csupán egy márka, hanem egy slow fashion kezdeményezés Litvániában – amelynek célja a fenntartható, felelősségteljes termelés, fogyasztás és kereskedelem előmozdítása.

Tervezőinek célja a tudatos, divatorientált kereskedelmi és kulturális projektek, valamint a professzionális tervezés folyamatos fejlesztése és a hulladékgazdálkodás optimalizálása – írja a litván márkáról a rebellivemagazine.com.

Küldetésük szerint arra ösztönzik a tervezőket, a gyártókat és a fogyasztókat, hogy a napi választásaik révén a világ pozitív változásainak részévé váljanak.

Fotó: Upcycled by LT/facebook.com

 Az UPCYCLED BY LT innovatív projektjeivel nemcsak arra törekszik, hogy ösztönözze a helyben felgyűlt felesleges anyagok újrafelhasználását, hanem arra is, hogy elősegítse a kisebb varrodák fejlődését.

Fontosnak tartják, hogy közvetítsék a fenntartható fogyasztás elveit, megismerjék a fogyasztók valódi szükségleteit, és olyan autentikus termékeket ajánljanak számukra, amilyenekhez a fast fashion üzletekben nem jutnának hozzá.

Emellett azon dolgoznak, hogy kapcsolatot teremtsenek a helyi divatipar képviselői között, akiknek az együttműködése – víziójuk szerint – elősegíti majd a fenntartható tervezés fejlődését Litvániában.

Fotó: Upcycled by LT/facebook.com

A rebellivemagazine.com-on megjelent cikkből a litvániai fenntartható divat további jeles képviselőit is megismerhetjük. 

Neked ajánljuk
Hínárból készült ruha a zölddivatipar új reménysége Etikus márkák a nagyvilágból Környezetbarát szöszök, természetes szövetek 9 lélegzetelállító fotó egy alig ismert nemzeti parkról Kiskapu: egyes gyárak így játsszák ki a párizsi klímaegyezményt
Tovább a forrásra: rebellivemagazine.com
Vissza
Hírfolyam