2019. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Etikus márkák a nagyvilágból

A fogyasztók tudatosságának növekedésével egyre több fenntartható, etikus, fair trade márka lép színre a divat világában, s noha az iparág globális ökoszisztémájában sajnos még nem töltenek be akkora szerepet, mint fast fashion társaik, a jövőnk szempontjából meghatározó folyamat kulcsfigurái ők.

A Rebellive a világ minden tájáról származó tudatos, környezetbarát brandeket gyűjtött csokorba.

Everlane 

Az amerikai Everlane szinte minden egyes megmozdulása az átláthatóságról szól, amit mottójuk is fémjelez (radical transparency). A márka hónapokat tölt azzal, hogy megtalálja a legalkalmasabb gyárakat a világon, majd szoros kapcsolatot épít ki azok tulajdonosaival, munkatársaival, így az etikus produkciós gyakorlat szinte minden egyes előállítási fázist végigkísér.

Fotó: www.everlane.com

Eileen Fisher

Az Eileen Fisher vezető szerepet tölt be az etikus és fenntartható divat területén, így neve bizonyára nem cseng ismeretlenül azoknak, akik érdekeltek a témában. A szociális igazságtalanságokra és a környezeti problémákra válaszul állították fel üzleti modelljüket, melyben gondosan ügyelnek az ellátási láncra a tisztességes munkabérek biztosítása érdekében.

Fotó: www.eileenfisher.com

2020-ra elképzeléseik szerint 100%-ban szerves pamut- és vászonszálakkal, organikus színezékekkel, szén-dioxid-pozitív műveletekkel fognak dolgozni egy no-waste létesítményben.

A Rebellive írásából számos további, a fenntartható ruhagyártás iránt elkötelezett vállalkozásokat ismerhetünk meg.

Neked ajánljuk
Fenntartható eszcájg, egy kis csavarral Buszra és beporzókra várva Itt élnek a legnagyobb szennyezők Ők komolyan veszik a dolgok körforgását Napenergia-termelés és víztisztítás: miért ne lehetne egyszerre a kettőt?
Tovább a forrásra: rebellivemagazine.com
Vissza
Hírfolyam