2021. szeptember 25., Eufrozina, Kende
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság jegyében fogant a NES új cipőkollekciója

Fenntarthatóság és lehetőségek – ezek a kifejezések jellemzik legpontosabban Szilágyi Andrea divattervező új kollekcióját.

Fair trade, etikus, slow, vegán, felelős és tudatos. A Földünket veszélyeztető káros anyagok kibocsátása a divattervezőket is új irányba terelte, így szerencsére egyre több, a fenntarthatóságot támogató márkáról hallhatunk. 

Szilágyi Andrea munkájában 2008 óta fontos szerepet kap a felelősségvállalás, és minden kollekciójában azt kutatja, hogyan lehet a fenntarthatóság ideáját minél nagyobb körültekintéssel megvalósítani.

Fotó: nesshoes.com

Andrea számára fontos a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival való szembenézés, és a NES jelképezi a fenntartható divat lehetőségeit.

A cipőszéria alapjául tiszta, vegyszermentes növényi cserzésű és újrahasznosított bőrök szolgálnak, amelyeknek teljesen vegán verziója az ananászbőrt gyártó PinaTEX-szel valósítható meg.

Fotó: nesshoes.com

A környezetbarát alapanyagok különösen fontosak a magyar tervezőnő számára, ezért a cipőket vulkanizált organikus gumi- és bőrtalppal egészítette ki.

Az anyagok kiválasztása mellett a gyártás során is fontos a tervező felelősségvállalása, ezért olyan magyarországi gyárral dolgozik együtt, amely a legkisebb ökológiai lábnyom elérésére törekszik. A szociális és társadalmi elkötelezettség is példaértékű a márka életében: a cipőmanufaktúra elítélteket tanít be és foglalkoztat.

Fotó: nessshoes.com
Neked ajánljuk
Nessana: az időtálló magyar divat ígérete Sok területen van szükség a változásra Almahéjból óraszíj – itt az ideje, hogy minden hulladék hasznosuljon Rekordmennyiségű kibocsátással jártak az északi félteke erdőtüzei Csapdába ejtik a dunai műanyagot, hogy feltárják a hulladékban rejlő potenciált
Tovább a forrásra: phenomenon.hu
Vissza
Hírfolyam