2019. március 25., Irén, Írisz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bútorok, amelyért nem irtják, sőt – ültetik az erdőket

A One for hundred (Egy százért) egy osztrák bútormárka, amely minden egyes eladott asztal vagy szék után 100 fát ültet el.

Anna és Karl Philip Prinzhorn célja, hogy a bútorgyártásban uralkodó környezetromboló trendeket felülírják.

A bútorokat a saját erdejükből származó fából készítik az anyagtakarékosságot maximálisan figyelembe vevő tervezési és gyártási folyamat során.

Fotó: One for hundred/facebook.com

Az Európában kitermelt fa nagy része Kínában kerül eladásra, ahol olcsó, tömeggyártott furnérbútorokat készítenek belőlük. Ezeket aztán eljuttatják a világ minden szegletébe – könnyen lehet, hogy visszatérnek a kiindulási pontjukra, csakhogy eddigre tetemes szán-dioxid-kibocsátással járt a szállításuk.

Fotó: One for hundred/facebook.com

A One for hundred darabjai egyéni megrendelésre készülnek, különböző színekben, alapanyagokból és kezelési eljárásokkal. Alapvető céljuk, hogy a 200 éve a családjuk birtokában álló erdőt a lehető legjobb állapotban, fenntartható módon gondozva adják tovább a következő generációnak.

Neked ajánljuk
Így lehet egy egyszerű palackból a lakás dísze Egy játékosnak tűnő modell a települések jövőjét mutatja meg Művészi kis otthonok két-, négy- és hatlábúaknak Egy hét, amikor minden a fenntarthatóságról szólt Hazatért Gemencbe Zoltán, a jeladós fekete gólya
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam