Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 6., Bíborka, Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

(Gondolat)ébresztő cipők

Igazán energikus és magabiztos léptekkel járhat az, aki a nat-2™ Coffe Line fantázianevű cipőit hordja: hiszen nem elég, hogy tisztán növényi alapanyagokból készült lábbeliben feszít, de még a kávéiparban keletkező melléktermékek újrahasznosításához is hozzájárult.

A különleges cipők alapanyagát – fazontól függően legalább felerészben –újrahasznosított kávédarálmány, maga a kávébabszem (amiből már nem készült kávé) és a kávécserje növényi részei adják.

A felsőrészt szabadalmaztatott anyag borítja, amelyet – legalábbis eleinte – kellemes kávéillat övez.

A gyártó odafigyel rá, hogy a felhasznált kávébab a fenntarthatósági követelményeknek eleget tevő forrásból származzon. A talprész természetes gumiból van, a csillogó felszínű céges logó üvegszármazék, az antibakteriális betét valódi parafából készül, és mindezt vízalapú ragasztó tartja egyben. A felsőrész azon elemei, amelyek nappa- vagy velúrbőrhatást keltenek, újrahasznosított polietilén (PET) ivópalackok anyagából készülnek. 

A kávébarna cipők Olaszországban, gondos kézi munkával készülnek Fotó: nat-2.eu

A német illetőségű, számos dizájndíjat bezsebelő nat-2™ cég alapítója Sebastien Thies. Párhuzamosan készülő másik vega kollekciójukat gombahéj felhasználásával állítják elő.

Fotó: nat-2.eu
Neked ajánljuk
Lepkeszárnyak és pikkelyek igézetében – valóság lehet a vegyszermentes ragyogás Kis furfanggal a halpénz is hasznot hajthat Igazán szimpatikus: egy ruha, ami a kórokozóknak visszatetsző Kedves Szomszédaim, miben segíthetek? Magyar technológiák segíthetik a nyugat-balkáni térség klímavédelmét
Tovább a forrásra: kavehazmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam