2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Organic lights – uszadékfák új élete

Ezek a lámpák egyedi dizájnt és naturális letisztultságot képviselnek. Valaha uszadékfák voltak, de az emberi kéz segítségével új életre keltek, hogy természetes fényt vigyenek az otthonokba.

Az „Organic Lights” uszadékfából készült dizájnlámpák Horváth Barnabás ötlete alapján születtek. Egytől egyig energiatakarékosak, állítható fényerejűek, a napéhoz hasonló meleg színt adnak, visszahozva ezzel a természetet a városi belterekbe.

„Nagyon fontos számomra a természet, a természetesség, hogy a körülöttünk lévő tárgyakat amennyire csak tudjuk, használjuk újra, hogy megtartsuk a körforgást. Azzal, hogy ezeket az uszadékfákat újrahasznosítom, a természet szépségeire is felhívom a figyelmet”

– idézi Horváth Barnabás hitvallását a Hypeandhyper.

Fotó: Organic Lights/hypeandhyper.com

Miután az alkotó megtalálja a megfelelő fát, megtisztítja, és eldönti, függő- vagy állólámpát készít belőle. Ennek megfelelően metszi, majd helyezi bele a világítótestet a fába, a folyamat végén pedig elkészíti a talpat, és a fákat olajjal kezeli.

Mindegyik darab egyedi és megismételhetetlen, számozott, kézzel készült az alkotó Duna-parti házában. Jelenleg az Ylka Design Stúdióban nézhető és vásárolható meg.

A különleges lámpákról további képeket találhatnak az érdeklődők a Hypeandhyper oldalán.

Neked ajánljuk
A pókhálóból merített inspiráció forradalmasíthatja a textilipart A jövő bútorai nem az erdőkből, hanem egy laboratóriumból kerülhetnek ki Ecuadortól Nigériáig, Kínától az Egyesült Államokig harcoltak a környezet megóvásáért az idei „zöld Nobel-díjasok” A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: hypeandhyper.com
Vissza
Hírfolyam