2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Organic lights – uszadékfák új élete

Ezek a lámpák egyedi dizájnt és naturális letisztultságot képviselnek. Valaha uszadékfák voltak, de az emberi kéz segítségével új életre keltek, hogy természetes fényt vigyenek az otthonokba.

Az „Organic Lights” uszadékfából készült dizájnlámpák Horváth Barnabás ötlete alapján születtek. Egytől egyig energiatakarékosak, állítható fényerejűek, a napéhoz hasonló meleg színt adnak, visszahozva ezzel a természetet a városi belterekbe.

„Nagyon fontos számomra a természet, a természetesség, hogy a körülöttünk lévő tárgyakat amennyire csak tudjuk, használjuk újra, hogy megtartsuk a körforgást. Azzal, hogy ezeket az uszadékfákat újrahasznosítom, a természet szépségeire is felhívom a figyelmet”

– idézi Horváth Barnabás hitvallását a Hypeandhyper.

Fotó: Organic Lights/hypeandhyper.com

Miután az alkotó megtalálja a megfelelő fát, megtisztítja, és eldönti, függő- vagy állólámpát készít belőle. Ennek megfelelően metszi, majd helyezi bele a világítótestet a fába, a folyamat végén pedig elkészíti a talpat, és a fákat olajjal kezeli.

Mindegyik darab egyedi és megismételhetetlen, számozott, kézzel készült az alkotó Duna-parti házában. Jelenleg az Ylka Design Stúdióban nézhető és vásárolható meg.

A különleges lámpákról további képeket találhatnak az érdeklődők a Hypeandhyper oldalán.

Neked ajánljuk
Még hogy a szemüvegkeret csak műanyag lehet! Dorawyn: „Lassú divat” egy apokaliptikus látomás jegyében A tenger mélyén rejtőzik a világ leghalálosabb tava Önkéntes tűzoltók segítettek Letenyén Az internetre költözik a zöldülők vására
Tovább a forrásra: hypeandhyper.com
Vissza
Hírfolyam