2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az óceán és az ékszerész közös alkotásai

„Amit mi tettünk tönkre, magunknak kell megjavítanunk” – vallja Visy Dóri, aki óceáni hulladékból készített mesés ékszerkollekciót.

Mit gyűjt az átlagos ember, ha a tengerparton van? Kagylókat. És mit gyűjt az ékszertervező? Simára csiszolt hulladék üvegdarabokat. Visy Dóri legújabb, Ocean Glass kollekciója az ékszer mint tudatos vásárlói döntés keretein belül feszegeti az újrahasznosítás, illetve a környezettudatos dizájn értelmezési lehetőségeit, és irányítja a figyelmet az óceánok és a környezet védelmének fontosságára – írja a Phenomenon.

Fotó: dorivisy/facebook.com

„Az Ocean Glass kollekció darabjaiban az időtálló, 14 karátos sárga-, fehér- vagy rozéarany keretbe foglalt hulladék egyszerre felértékelődik, miközben eredettörténetével egy határozott állásfoglalást képvisel.”

Sokan azért utasítják el a feleslegessé vált anyagokból, tárgyakból alkotott holmikat, mert nem esztétikusak. A magyar ékszertervező azonban egyetlen mozdulattal bizonyította, ennek nem feltétlenül kell így lennie: a környezettudatos dizájn is lehet varázslatosan szép.

Fotó: dorivisy/facebook.com
Fotó: dorivisy/facebook.com
Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: phenomenon.hu
Vissza
Hírfolyam