2021. február 28., Elemér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Müskinn: különleges találkozásokból születő táskák

Szépség, letisztultság, minőség, kényelem, csavarral – leginkább ezzel az öt szóval lehetne jellemezni a Müskinnt. Tóth Eszter és Sziládi Noémi alkotói műhelyében kiegészítők és táskák készülnek bőrből, vászonból és más kísérleti, újrahasznosított anyagokból.

Tóth Eszter és Sziládi Noémi a We Love Budapest portálnak elmondta: többet akartak, mint egyszerűen táskákat és kollekciókat gyártani. Azt szerették volna, hogy a tárgyaiknak sztorija, mondanivalója legyen, ezért projektszerűen, kollaborációkon keresztül hozzák létre kollekcióikat.

Olyan kapcsolódást keresnek, „amely során újat tudunk nyújtani egymásnak, ezáltal pedig a közönségünknek. Ezért is jött az az ötlet, hogy nem feltétlenül a saját szakmánkban keresünk kollaborációs felet. Minél távolabbi a téma, annál érdekesebb kapcsolódások születhetnek” – fogalmazott Tóth Eszter.

Ilyen gyümölcsöző találkozás volt a Zina alkotóival való együttműködés is. Az eredmény egy olyan kollekció lett, amely a környezettudatosság témáját járja körül: a grafikákon Zina, a női szuperhős öt különböző módon menti meg a Földet.

Fotó: Müskinn/facebook.com

„Úgy gondolom, ez is lehet egy módja a figyelemfelkeltésnek – mondta el Tóth Eszter. – Már a márka alapításakor voltak arra vonatkozó vágyaink, hogy minél fenntarthatóbbá tegyük azt.”  Hozzátette: „Igyekszünk a termékeinket minél jobb alapanyagokból készíteni, és minél időtállóbbá tenni, hogy ne kelljen folyamatosan újat vásárolni. Ezenkívül az újrahasznosított anyagok használata/kutatása is mindig fontos volt számunkra, már csak azért is, mert egyszerűen ezt látjuk a jövőnek.”

Fotó: muskinn.com
Neked ajánljuk
Lehet szép a partra mosott szemét? A hulladék nemcsak ártalom, de jókedv forrása is lehet Lassan nő a ruhajavítás népszerűsége A zöld szemléletű családi költségvetéssel is megismerkedhetnek a diákok az idei PÉNZ7-en Elhagyott ipartelepeken építene napelemparkokat a MEKH
Tovább a forrásra: welovebudapest.com
Vissza
Hírfolyam