2020. június 7., Róbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ők szövik a fenntartható textiliparról szóló álmokat

Az amerikai Unifi az egyik legnagyobb poliészter és nylon szövetanyag előállítója a világon, ráadásul az egyik vezető újító is a fenntartható szintetikus és újrahasznosított alapanyagok tekintetében. 

Az 1969-ben alapított cég januárban három olyan új szövetet mutatott be, amelyek újrahasznosított alapanyagból készülnek, fenntartható és vegyszermentes módon – számolt be az Origo.

A TruFlexx egy 100 százalékban poliészterből készült nyújtható anyag, amely ráadásul újrahasznosítható is – szemben a szintén nyújtható spandexszel, amely csak korlátozottan újrahasznosítható.

Fotó: unifi.com

A TruClean olyan antisztatikus szövet, amely teljesen vegyszermentes eljárással készül, erős tartású anyag, mégis kellemes a tapintása.

A REPREVE pedig egy újrahasznosított műanyagból készülő, könnyű, mégis ellenálló és sokkal fenntarthatóbb alapanyag, mint az elterjedt nylonszövet.

A Repreve előállítása Fotó: REPREVE/Discovery Channel/youtube.com

Nemcsak a Unifi kötelezte el magát a környezetvédelem mellett. A Saint Haven startup olyan fenntartható luxusalapanyagokat készít, amelyeket kifejezetten a gyermekek érzékeny bőrére terveztek. Éveken keresztül kísérleteztek, hogy megtalálják a megfelelő szövetet, amely puha, légáteresztő, és nem tartalmaz mérgező vegyszereket. Szövetüket bükkfa rostjaiból állítják elő környezetbarát eljárásokkal.

Neked ajánljuk
Rafinált táskákkal dicsérik a raffiát Legyél a saját gardróbod dizájnere! A luxusmárkák is lépnek a fenntarthatóság felé Fordító önkéntesek segítik a koraszülött-ellátást járványhelyzetben Különleges kétfejű kígyót találtak Indiában (videókkal)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam