2020. június 3., Klotild
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy ruandai csapat változatosságot csempé(s)zett az újrahasznosítás világába

A világon megvásárolt hatalmas tömegű műanyag túlnyomó része nem kerül újrahasznosításra – ezen változtatna az két dizájner is, aki a szemétre szánt samponos flakonokból és műanyag kupakokból álmodott vidám és ellenálló csempéket.

Emily Packer és Jake Calhoun a Kigaliban található Rwanda Polytechnic (IPRC) mérnök oktatóival és hallgatóival közösen, magas sűrűségű polietilén felhasználásával készítik különleges csempéiket, amelyekhez a fenntarthatóság jegyében nem adnak további festéket – írja az engineering.com.

A hatszögletű, téglalap, illetve négyzet alakú darabok színét így a felhasznált alapanyagok határozzák meg, de ez egyáltalán nem megy a látvány rovására, éppen ellenkezőleg.

A Coldharbour Tile jól példázza, mekkora lehetőségeket kínál a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívások kezelésében a dizájn, a művészet és a mérnöktudományok együttműködése.

Fotó: Coldharbour Tiles/facebook.com

A vállalkozás további fejlesztése érdekében a projekt Kickstarter-kampányt indított. Terveik között szerepel energiafelhasználásuk fenntarthatóvá tétele és a szállítás megkönnyítésére egy szemétszállító teherautó beszerzése is.

Neked ajánljuk
Dorawyn: „Lassú divat” egy apokaliptikus látomás jegyében Íme, az otthoni kertészkedés jövője A földműveskabátok második élete Értékőrzők – Találkozás Szabó Györggyel, a bükki füvesemberrel Az EU eurómilliárdokkal támogatná a zöldebb közlekedést
Tovább a forrásra: engineering.com
Vissza
Hírfolyam