2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy ruandai csapat változatosságot csempé(s)zett az újrahasznosítás világába

A világon megvásárolt hatalmas tömegű műanyag túlnyomó része nem kerül újrahasznosításra – ezen változtatna az két dizájner is, aki a szemétre szánt samponos flakonokból és műanyag kupakokból álmodott vidám és ellenálló csempéket.

Emily Packer és Jake Calhoun a Kigaliban található Rwanda Polytechnic (IPRC) mérnök oktatóival és hallgatóival közösen, magas sűrűségű polietilén felhasználásával készítik különleges csempéiket, amelyekhez a fenntarthatóság jegyében nem adnak további festéket – írja az engineering.com.

A hatszögletű, téglalap, illetve négyzet alakú darabok színét így a felhasznált alapanyagok határozzák meg, de ez egyáltalán nem megy a látvány rovására, éppen ellenkezőleg.

A Coldharbour Tile jól példázza, mekkora lehetőségeket kínál a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívások kezelésében a dizájn, a művészet és a mérnöktudományok együttműködése.

Fotó: Coldharbour Tiles/facebook.com

A vállalkozás további fejlesztése érdekében a projekt Kickstarter-kampányt indított. Terveik között szerepel energiafelhasználásuk fenntarthatóvá tétele és a szállítás megkönnyítésére egy szemétszállító teherautó beszerzése is.

Neked ajánljuk
A használt maszkból is lehet alapanyag? Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé Mit tanulhatunk a méhektől? Vízkrízis Isztambulban: 40 napon belül kritikussá válhat a helyzet A karbonsemlegesség hatékony eszköz a klímakatasztrófa kezelésére
Tovább a forrásra: engineering.com
Vissza
Hírfolyam