2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Négy nap a fenntartható divat jegyében

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a már nemzetközileg elismert esemény, a Globális Fenntarthatósági Divathét (Global Sustainable Fashion Week, #GSFW).

A rendezvénysorozat – melynek programjában divatbemutatók, panelbeszélgetések, konferenciák és egyéb kísérőprogramok is helyet kapnak – 2019. április 8. és 11. között kerül megrendezésre, fő témája pedig a határokon átívelő fenntarthatósági szempontok szerinti kreatív és innovatív tervezés, gyártás, társadalmi felelősségvállalás és tudatos ökodivat helye és feladatai jelen korunkban – írja a Prae.

A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület kezdeményezése már a kezdetekkor csaknem 15 ország képviselőit vonzotta, 2019-re pedig az egyik legismertebb divateseménynek számít.

„A GSFW leginkább azért tekinthető egyedi és szükséges kezdeményezésnek, mert a nemzetközi összefogás és együttműködés a legfőbb erősségünk. A világ minden részéről érkeznek és szerepelnek divattervezők és előadók, egy igazi színes kavalkád jellemzi az eseményt. A globalitást mutatja az a tény is, hogy egy nemzetközi csapattal dolgozunk, egybeolvasztva a különböző kultúrákat, ötvözve az eltérő ismereteket, gondolatokat egy jó ügy és közös cél, a fenntartható, etikus divat érdekében” – nyilatkozza a főszervező, Mányiné dr. Walek Gabriella.

Fotó: National Fashion League Hungary‎4th #GSFW (Global Sustainable Fashion Week) /facebook.com

Az idei év sztártervezője és előadója az amerikai Emmy-díjas Jeff Garner. A kétnapos nemzetközi konferencia kiemelt előadói között van Carry Somers, a Fashion Revolution alapítója és Sass Brown, a fenntartható és etikus divat egyik legemblematikusabb alakja.

A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület (NDL) szeretné a kreatív és innovatív tervezés, gyártás mellett a hagyomány- és értékmegőrzésre, a fenntarthatósági szempontokra, valamint a megfelelő szociális és etikus hozzáállás szükségességére felhívni a figyelmet a divatiparban, és támogatni azokat a tervezőket, gyártókat, szakembereket, akik ezen koncepciók mentén dolgoznak.

Neked ajánljuk
Péntek Csaba: A hamburgered ára A zavarba ejtő 4000 éves szikla Egyenletes gitárütemek, emelkedő hőmérséklet Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: prae.hu
Vissza
Hírfolyam