2020. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

ReMécses: egy gyermeki kérdésből lett környezetbarát termék

Mi történik a temetői mécsesekkel? Hogyan lehet újrahasznosítani a félig égett gyertyákat? Ki és hogyan segíthet, hogy a megemlékezés megható gesztusának ne hulladékhegyek legyenek a szomorú mementói?

Egy kisfiú kérdése adta az ötletet a ReMécses kitalálójának. Mint a videójuk is bizonyítja, van egyszerű és olcsó megoldás arra, hogy a már kidobásra váró üvegcsék, műanyag tárolók újra hasznosak legyenek – idézi Biró Szabolcsot, a Kezes-lábas játszóház alapítóját a szeretlekmagyarorszag.hu.

A ReMécses projekt előzménye, hogy a Kezes-lábas játszóház kínál gyertyaöntés alkotó állomást is, családi napokon, karitatív programokon készítenek egyedi teamécseseket. Fejlesztettek egy biciklivel hajtott viaszreszelő gépet, amelynek segítségével a folyamat gyorsul, a reszelék hamarabb megolvad.

A csomagolásul szolgáló üvegkelyheket, fémkupakokat és a maradék mécseseket begyűjtik, újraolvasztják és kanócozzák, így forgatjuk vissza másod-, harmad-, illetve akárhányszor.

Forrás: Kezes-lábas játszóház/facebook.com

A ReMécsest ökokereskedelmi partnereknél szeretnék értékesíteni, ahol a vásárlók támogatják a környezetbarát törekvéseket.

Neked ajánljuk
A fenntartható divat olasz csillaga: Stella Jean Madárfürdők elegáns köntösben A napelem nem csak hasznos, szép is lehet A tengerből vesznek el területet Monaco terjeszkedéséért (videóval) A kihalás szélére sodródtak a tengeri teknősök
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam