2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Seed bonbon, hogy a természetnek is megköszönd

Kevés találóbb ajándék létezik egy tavaszi ünnepen, mint egy olyan bonbon, amelyből új növények sarjadnak.

A szeretlekmagyarország.hu egy szenzációs magyar startup cégmegálmodójával, Hagara-Nagy Nórával beszélgetett arról, hogyan lett a feleslegesen elhasznált papírok feletti borongásból egy hasznos és vidám bonbon, olyan dizájner ajándék, amellyel a természet, a kertünk is gazdagabb lehet. A Seed Bonbon 2017-ben Ozone Zöld Díj aranyérmese lett a kis- és középvállalkozói kategóriában.

A Seed Bonbon termékcsalád tagjai irodai papírhulladékból készülnek, és minősített vetőmagokat (fűszernövényeket és virágokat – macskamentát, petrezselymet, csilit, bazsalikomot, levendulát, nefelejcset, zsályát, kakukkfüvet többek között) tartalmaznak – mondta el Dobó Maitz Petra kérdésére Hagara-Nagy Nóra.

Fotó: seedbonbon.hu

Elültethetők, vagyis ha földbe tesszük a magbonbonokat, és megfelelő körülményeket teremtünk, élő növények kelnek ki belőlük.

Bár a termékeink különféle édességekre – bonbonokra, pralinékra, nyalókára, cukorgolyókra – hasonlítanak, nem ehetőek. Tényleg elmondható: a hagyományos ajándéktárgyak ökoalternatívájaként funkcionálnak. Ideális kifejezőeszköz arra, hogy fenntarthatóság iránti elhivatottságunkat megmutassuk, és szemléletformálásra is alkalmas, élményszerző ajándék.

Azt a paradoxont, amely abból adódik, hogy a bonbonokat is muszáj becsomagolni, úgy oldják fel, hogy termékeiket környezetbarát, kíméletes és kézműves eljárással készítik, a csomagolás során is előnyben részesítik az újrahasznosítható anyagokat, és a csomagküldésnél is eszerint járunk el – kidobásra ítélt kartondobozokat és papírragasztót használnak.

Neked ajánljuk
Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai A kávészsákok alapanyaga adhat új lökést a fenntartható bútoriparnak Elszakadni a földtől, kiszakadni a mindennapokból Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam