2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megérkezett Budapestre a környezetbarát kávéscsésze

Hogy csökkentse a kávéfogyasztás környezeti hatását, több budapesti kávézó is bevezette a speciális újratölthető kávéspoharak Ausztráliában szárba szökkent rendszerét. Megérkezett Budapestre a HuskeeCup!

A csészék nem akármiből készülnek: egy, a kávéfeldolgozás során keletkezett, amúgy kidobásra ítélt melléktermékből. A gyümölcsöt különböző eljárásokkal tisztítják meg, hogy csak az értékes mag maradjon, és sok esetben a gyümölcshúst is hasznosítják, megszárítva ugyanúgy alkalmas koffeintartalmú ital készítésére. A köztes, belső héj viszont minden szüret végén hegyekben áll a feldolgozókban – ez a husk, innen kapta nevét a pohár is – számolt be a welovebudapest.com.

Ebből a melléktermékből készítik a többször felhasználható HuskeeCup csészét, amelynek gyártása közösségi finanszírozással 2017-ben indult el, és elsőként Ausztráliában került forgalomba.

Fotó: HuskeeCup/youtube.com

Az ember egyszerűen leadja rendeléskor az akár elmosatlan csészéjét, amely helyett a kávézó a saját készletéből egy tisztába tölti a kért kávét. A csésze tartós, mosogatógép-álló, könnyen tisztítható, gyorsan szárad, mindezek mellett még jól is néz ki, ahogy az Australian Good Design Award díja bizonyítja.

Fotó: HuskeeCup/facebook.com
Neked ajánljuk
A szőrme szerelmesei is kaptak egy esélyt a fenntarthatóságra A mosógép ideje lejárt? Akik biztosan nem unják a banánt Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: welovebudapest.com
Vissza
Hírfolyam