Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak a környezet, a társadalomtudatos dizájn előtt is érdemes kalapot emelni

A játék öröme valamennyi ember lelkét építi – ezért fantasztikus ötlet, hogy a LEGO látássérültek számára fejlesztett speciális kockákat.

A LEGO Alapítvány és a LEGO Csoport kifejlesztette a LEGO® Braille Kockák prototípusát. Közleményükben azt írják, ez segít a vakoknak és a látássérülteknek Braille-írást tanulni játékos és érdekes módon – számolt be róla a hvg.hu.

A kockákat ugyanannyi számú bütyökkel látják el, mint amennyit a Braille ábécé betűi és számai tartalmaznak, miközben teljes mértékben kompatibilisek maradnak a LEGO rendszerrel.

Annak érdekében, hogy ez az eszköz a látó tanárok, diákok és családtagok számára is egyaránt használható legyen, minden kockán nyomtatva is szerepel majd az adott betű vagy karakter is. A végleges készlet várhatóan 2020-ban jelenik meg.

Forrás: Beyond the Brick/youtube.com

A játékgyártó nem csak az esélyegyenlőség szempontjából fontos témák felkarolásában jár elöl, a műanyagválság megoldásához is igyekszik hozzájárulni, így építőelemeinek elkészítéséhez fenntarthatóbb alapanyagokkal kísérletezik.

Fotó: Jinko Cruz/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Dorawyn: „Lassú divat” egy apokaliptikus látomás jegyében Íme, az otthoni kertészkedés jövője A földműveskabátok második élete Igaz-e, hogy a napsugárzás pusztítja a koronavírust? Újra szól a fülemüle
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam