2021. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ütött a fenntarthatatlan tárgyak órája

A klasszikus időmérő eszközök és a fenntarthatóság szerelmeseire is gondoltak ennek a különleges karórának a megálmodói.

A Jack Mason példamutató módon, a fenntarthatóságot előtérbe helyezve, ugyanakkor a megnyerő dizájnt sem elfelejtve forradalmasítaná az óragyártást – derül ki a Roadsteren megjelent cikkből.

A különleges karóra működéséhez szükséges energiát a napfény biztosítja, ráadásul akár hat hónapon keresztül is elketyeg egyetlen töltéssel.

Tokja rendkívül tartós, újrahasznosított rozsdamentes acélból, szíja pedig újrahasznosított műanyagból és parafából készül. És hogy a környezet védelme melletti elkötelezettségüket tovább hangsúlyozzák, a márka minden egyes eladott karóra után egy bizonyos összeget az erdők védelmére fordít.

Fotó: Jack Mason/facebook.com
Neked ajánljuk
A használt maszkból is lehet alapanyag? Az erdőktől a gardróbokig – új ösvényeken a fenntartható divat felé Mit tanulhatunk a méhektől? Vízkrízis Isztambulban: 40 napon belül kritikussá válhat a helyzet A karbonsemlegesség hatékony eszköz a klímakatasztrófa kezelésére
Tovább a forrásra: roadster.hu
Vissza
Hírfolyam