2021. június 15., Jolán, Vid
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szellemhálók új szerepben

A tengerekben kallódó, olykor potenciális delfin-, teknős- vagy éppen cápacsapdaként, máskor széttöredezve mikroműanyagként kárt okozó egykori halászhálókból alkot új, hasznos tárgyakat egy rotterdami dizájnerstúdió.

A 3D-nyomtatást a környezettudatossággal ötvöző tervezőknek nem ez az első projektjük, amire az Élő Bolygónk is felfigyelt – korábban újrahasznosított bútoraikkal csempésztek játékosságot Thesszaloniki utcaképébe.

Mostani, Second nature (Második természet) címre keresztelt projektjük során a görög félsziget partjai mentén összegyűjtött egykori halászhálókból tesznek szert 3D-nyomtatásra alkalmas alapanyagra, amelyből aztán színes tálakat, szobrokat készítenek.

Munkáik a Földközi-tengerben élő, és a túlhalászat miatt védelem alatt álló öt ehető kagylófajtát idézik meg.

Forrás: The New Raw/vimeo.com
Fotó: Second Nature/facebook.com
Neked ajánljuk
A világ nem varázsütésre lesz fenntarthatóbb, de apró lépésekkel is messzire juthatunk A Telenor környezetbarát mobiltokkal ünnepelte a madarak és fák napját A fenntarthatóságot szem előtt tartva alkotó magyar fotósok és formatervezők mutatkoztak be Romániában 19 kamionnyi hulladéktól szabadultak meg a pilisi erdők Új állásportál segíti a környezetiparban tevékenykedőket
Tovább a forrásra: lilligreen.de
Vissza
Hírfolyam