2019. december 11., Árpád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A macskák napelemet vennének

Egy New York-i dizájnstúdió megelégelte, hogy a napelemeket sokan még mindig csak egy költséges és ráadásul csúnya úri hóbortnak tartják – egy kedves és látványos installációval szeretnék javítani a technológia megítélését.

A Solar Cat (Szolármacska) nevű napelemekből készült bohókás macskafejet a Grouphug stúdió a Föld napján állította fel a New York-i Tudományok csarnokában, hogy bemutassa a megújuló energiákban rejlő vicces és kreatív potenciált – számolt be az Inhabitat.

Mivel felméréseik alapján sok New York-i még mindig nincs tisztában a napelemekben rejlő lehetőségekkel, ellenben meglehetősen látványrombolónak tartják őket, úgy döntöttek, nagyobb súlyt helyeznek a technológia megjelenésének megtervezésére. 

Ebben a szellemben készült el a Solar Cat is, amely a bemutatótérben elhelyezett interaktív tárló működtetésére szolgál, de átlátszó műanyagból készült felszínének hála a napelemek felépülésének rejtelmeibe is beavatja az érdeklődőket.

Solar Cat működés közben Fotó: Grouphug/facebook.com

A Grouphug célja a jövőben, hogy olyan napelemes egységeket tervezzenek, amelyek megjelenésükkel nem elriasztják a vásárlókat, hanem a játékosság és a humor eszközével fogják meg őket.

Neked ajánljuk
Ami a szívén, az a bőrén Felesleges göncök új köntösben A divattervező, akit az ember és a természet törékeny kapcsolata ihlet meg Gyorsvonatokkal zöldítene a KLM is Nem csak a nagyvállalatok engedhetik meg maguknak a fenntarthatóságot
Tovább a forrásra: inhabitat.com
Vissza
Hírfolyam