2020. február 23., Alfréd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható eszcájg, egy kis csavarral

Édes és fűszeres ízesítésű, ehető evőeszközöket gyártanak Indiában.

Egy indiai cég környezetbarát ötlettel segíthet a világszinten keletkező tetemes mennyiségű műanyaghulladék elleni harcban – írta a cbc.ca nyomán a 24.hu.

Indiában évente mintegy 120 milliárd darab műanyag edényt dobnak el használat után, nem véletlen, hogy éppen az ázsiai ország egyik evőeszközöket gyártó vállalkozójának fejéből pattant ki a kiváló ötlet.

Az indiai Bakey’s cég atyja, Narayana Peesapaty vállalkozó által kifejlesztett ehető villák és kanalak tartósítószer és adalékanyag hozzáadása nélkül, kölesből, rizsből vagy búzából készülnek.

Fotó: National Geographic/youtube.com

India évtizedek óta súlyos vízhiánnyal küzd, Narayana Peesapaty ezért olyan nyersanyagot keresett, amely nem okoz túl nagy nyomást India megcsappant vízkészleteire. Az ókori gabonafélék éppen ilyenek, a szárazságtűrő haszonnövények kevesebb öntözővízzel is beérik, ráadásul az ehető evőeszközök nyomán az ország felszíni vizeit szennyező műanyagszemét mennyisége is jócskán csökkenthető.

Natúr, édes és fűszeres ízekben kerülnek forgalomba az evőeszközök, amennyiben nem szeretnénk megenni őket, akkor sem szennyezünk, a kanalak és a villák 4-5 napon belül lebomlanak a természetben.

Fotó: Eat Your Spoon/Bakeys/facebook.com
Neked ajánljuk
Nem csak a futókörnél, a körkörös gazdaságban is jeleskedik az Adidas Ettől a lámpától az arcunk is felderül Hulladékból háztartási tisztítószer Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam