2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elmarad a divathét Stockholmban

A Svéd Divattanács bejelentette, a fenntartható jövő érdekében többé nem ad otthont a Stockholm Divathétnek, amit félévente rendeznek meg. Ezzel a lépéssel szeretnék kimozdítani a divatipart a hagyományos keretek közül, mindezt egy hónappal a 2020-as tavaszi/nyári kollekciót bemutató esemény megrendezése előtt.

A skandináv város egy fenntarthatóbb megoldást szeretne létrehozni a divatiparban, a divathét pedig nem fér bele ebbe az elképzelésbe – adta hírül a Contextus.

A tanács vezérigazgatója, Jennie Rosén a következőket mondta az elhatározásról:

A hagyományos modelltől való eltérés nehéz, de nagyon fontos. El kell engednünk a múltat, és ösztönöznünk kell egy olyan felület kialakítását, amely a mai divatipar számára releváns, az eszközök és az új platformok létrehozására összpontosít, hogy támogassa és előkészítse az iparágat a jövőre.

Az évek során a Stockholm Divathét jelentős svéd és nemzetközi tervezők munkáit mutatta be. Nemcsak a nagy, befutott nevekre koncentrált, hanem a feltörekvő tehetségeket is támogatta. Ezt a szokást a jövőben is megtartja a tanács, de még kérdéses, milyen formában. Jelenleg még sok kérdés övezi a döntést, és a Svéd Divattanács sem adott közre további részleteket az üggyel kapcsolatban. 

Neked ajánljuk
A lyocellt felkapta a divatvilág, és ezzel a fenntarthatóság ügye is jól jár Farmer, újratöltve Itthon is megugrott a divatcikkek forgalma a járvány alatt, de legalább a fenntartható termékeket is szeretjük A Scania üzemei is száműzték a fosszilis energiát Jelentősen drágultak a gyümölcsök idén
Tovább a forrásra: contextus.hu
Vissza
Hírfolyam