2019. július 20., Illés
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság az új trend a divatban

A fenntarthatóság mára a legtöbbször használt szavak egyikévé vált a környezetvédelemben. Lényege, hogy csakis olyan alapanyagokhoz nyúljunk, melyeknek előállítása nem jár több károkozással a természet számára, mint amennyit nyerünk rajtuk.

Mit jelent a fenntarthatóság a divat esetében? Például hogy csak azért, hogy biopamutból készült ruhákat gyártsunk, ne vágják ki az erdőket a hagyományosan gyapottermesztő országok, hogy aztán helyükön minél nagyobb mennyiségben termelhessék a ruhákhoz szükséges gyapotot.

Ugyanígy, ha létezik helyben elérhető alapanyag, akkor ne szállíttassunk más országból vagy kontinensről, keressünk inkább olyan alternatívát, ami a már meglévő vagy helyben lévő anyagokkal dolgozik – derül ki az Euronews riportjából.

A fenntartható mozgalom egyik zászlóvivőjének számító divatcég, a Neonyt bemutatót szervezett a berlini divathéten. Az ott felvonultatott ruháknak meg kell felelniük bizonyos ökológiai és társadalmi normáknak:

Forrás: euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
Elmarad a divathét Stockholmban Óceáni plasztikból készül a Prada legújabb táskája Már a C&A-nál is a fenntarthatóság a divat Budapesten egyre nagyobb teret nyer magának a távhő Tudja, mennyi mindenre jó az erdei szederlevél?
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam