2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Divatos lépések a körforgásos gazdaság felé

Fenntarthatóvá tenné a cipőipart egy új vállalkozás. A cég újrahasznosított műanyagból készíti kifejezetten jóvágású termékeit.

A cipőgyártás igen sok energiát és olyan alapanyagokat kíván, amelyek előállítása a környezet károsításával jár. Az állandóan cserélődő kollekciók tovább rontják a cipőipar ázsióját, hiszen a trendek nyomásának engedve rengeteg cipő végzi kukában. Néhány márka már próbálja felszámolni ezt a képet – írja a vezess.hu.

Volt már, aki fenntartható forrásból származó szövettel és eukaliptuszfával próbálkozott, míg mások a bőr előállítását igyekeztek minél környezetbarátabb módon megoldani.

A Nothing New – magyarul Semmi Új – nevű cég is csatlakozott az újítók táborához. A júniusban startoló vállalkozás a cipőihez valóban nem használ fel semmi új dolgot: újrahasznosított műanyag a fő alkotóelem. Mindössze kétféle lábbelit készítenek: egy magasabb és egy alacsonyabb szárú tornacipőt. A kinézetük teljesen hétköznapi, de nem is kell túlbonyolítani a dolgot, mindennapos használatra tökéletes választás.

Forrás: 40 Over Fashion/facebook.com

„A felsőrész és a fűző 100 százalékban újrahasznosított vászonból készült. Nagyjából 5,6 darab műanyag palack kerül minden cipőbe, és a vászon miatt minden pár cipővel több mint 600 liter vizet spórolunk”

– árulta el az alapító, Nolan Walsh. A környezetvédelemnek ára van: a cipők páronként 110 (31 000 forint), illetve 95 dollárba (27 500 forintba) kerülnek, attól függően, hogy magas- vagy alacsonyszárú a lábbeli. Ezért a pénzért cserébe a vásárló sokáig élvezheti cipője kényelmét: elhasználódás után ingyen megjavítja a vállalat a terméket, és újabb pár vásárlása esetén 20 dollár kedvezmény is jár.

Neked ajánljuk
Ami a szívén, az a bőrén Felesleges göncök új köntösben A divattervező, akit az ember és a természet törékeny kapcsolata ihlet meg Tízezer tonna hulladékot és uszadékfát emeltek ki a Tiszából a kiskörei vízlépcsőnél Elismerés a zöldülésre törekvő vállalatoknak
Tovább a forrásra: vezess.hu
Vissza
Hírfolyam