2020. június 4., Bulcsú
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ők komolyan veszik a dolgok körforgását

A deer.wood csapata fából készíti izgalmas tárgyait, a bevétel egy részét pedig facsemeték ültetésébe forgatja vissza.

Fából készít pénztárcát és egyéb kiegészítőket az a szarvasi fiatalok által alapított cég, amely a természetnek megpróbálja visszaadni, amit elvett. Minden eladott termékük után (az Erdőmentők szervezettel szövetkezve) egy fát ültetnek el – számolt be a beol.hu.

„Ma már nehéz új dologgal előrukkolni. Inkább azzal lehet kitűnni a tömegből, hogy valamit profin és olyan háttértartalommal csinálunk, amely egy plusz dolgot nyújthat az emberek számára. A természet inspirálta, a kezünk megalkotta. Ez a jelmondat mutatkozik meg minden egyes termékünkben és a márka törekvéseiben is” – hangsúlyozza Demcsák Balázs.

A két, jelenleg Szegeden dolgozó fiatal egyedi, fából készült termékeket alkot, amelyek a mindennapi praktikumot szolgálják. Így többek között pénztárcák, kártyatartók, karkötők találhatóak meg a választékban Fotó: www.thedeer-wood.com

„Modern és elegáns kiegészítőket készítünk. Mindketten Szarvason nőttünk fel, ahol ott a Körös, a liget, a természet szinte mindenhol. Ez köszön vissza termékeinkben. És ami nagyon fontos, hogy tevékenységünkkel vissza is adjunk a természetnek”

– hangsúlyozta Fabó Gergő, a cég értékesítési menedzsere. Hozzátette, már a termékek tervezésénél is szempont volt, hogy a lehető legkevesebb hulladék keletkezzen a gyártás során.

A környezettudatos szemlélet abban is megmutatkozik, hogy az alapanyagokat természetesen fenntartható gazdaságból szerzik be. Felvették a kapcsolatot az Erdőmentőkkel is, így minden eladott darab után a szervezet közreműködésével egy fát ültetnek el – derül ki Balázs Anett írásából.

Fotó: www.thedeer-wood.com
Neked ajánljuk
Dorawyn: „Lassú divat” egy apokaliptikus látomás jegyében Íme, az otthoni kertészkedés jövője A földműveskabátok második élete Elment a monumentális csomagolások és meglepetések művésze A gazdasági növekedés visszafogása nélkül lehetünk klímasemlegesek?
Tovább a forrásra: beol.hu
Vissza
Hírfolyam