Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 4., Izidor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem fáradoztak „héjába” – itt a burgonya bútorlap!

Egy londoni székhelyű vállalkozás krumplihéj felhasználásával, káros adalékanyagok hozzáadása nélkül állít elő a bútorgyártásban használt MDF-lapokhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkező, lebomló alapanyagot.

Rowan Minkley és Robert Nicoll a természetbarát anyagok iránti elkötelezettségük mellett az élelmiszer-hulladék ésszerű hasznosításának kérdései foglalkoztatták – így jutottak el a krumplihoz, pontosabban annak héjához, amelyet a világ legnagyobb feldolgozójának számító McCain biztosít a számukra.

A Chip[s] Board technológiája a nyers krumplihéjból készült kötőanyagon alapul, amelyhez további héjat, bambuszt, újrahasznosított fát és komlót adnak. A keverékből hőpréseléssel állítják elő a végleges terméket.

A táblák változatos színekben készülnek, és sokrétűen megmunkálhatók: a vállalkozás honlapjának tanúsága szerint a bútorok mellett használati és dísztárgyak készítésére is kiválóan alkalmasak.

Forrás: Biofaction/youtube.com
Neked ajánljuk
Lepkeszárnyak és pikkelyek igézetében – valóság lehet a vegyszermentes ragyogás Kis furfanggal a halpénz is hasznot hajthat Igazán szimpatikus: egy ruha, ami a kórokozóknak visszatetsző Először keltek ki keafiókák Magyarországon Vízi egypercesek – Novellapályázat
Tovább a forrásra: foodandwine.com
Vissza
Hírfolyam