2019. november 19., Erzsébet
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ámulatba ejtő ékszerek számítógép-alkatrészekből

Révai Krisztina ékszerkészítő, a REkreáció márka alapítója használt számítógépek alaplapjaiból és videokártyákból készít ékszereket.

A tervező a Máltai Szeretetszolgálat használt elektronikai eszközök bontásával foglalkozó üzemében dolgozik, ahol halmokban áll a hulladék, innen jött az ötlet – derül ki a 24.hu fenntartható kézműves márkákat bemutató írásából.

Mivel Révai Krisztina fontosnak tartja, hogy termékei mindenki számára elérhetővé tehetőek legyenek, ezért nem gondolkodott magas árkategóriában.

„Szeretném, hogy mindenki meg tudja vásárolni ezeket. A dizájn világa viszont nem errefelé halad, inkább azt látom, hogy csak egy réteg engedheti meg magának. Én ezt szeretném kiküszöbölni, a célom egy széles vevőkör kialakítása, és hogy minél többen megismerhessék, megvehessék ezeket a termékeket.”

Az elektronikai hulladékok folyamatos termelődése világszerte egyre nagyobb problémát jelent, amin a felelős vásárlói magatartás és a városi bányászat fejlődése mellett piciben az ilyen kreatív kezdeményezések is segíthetnek.

Fotó: REkreáció/facebook.com
Fotó: REkreáció/facebook.com
Neked ajánljuk
Lehet a műanyag értékes? Ananásszal a fenntartható textiliparért Amikor elkészül egy termék, egy jövőbeli szemét is megszületik A tönkretett természet emberi nyomorúságot terem Mit érez egy gyermek, amikor az ismert világunk veszélybe kerül?
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam