Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 10., Zsolt
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez a dizájner (nem) kukoricázik, ha fenntartható ötletekre van szükség!

A mexikói Fernando Laposse szemet gyönyörködtető munkái a lakberendezés világába visznek jókedvű és több jó ügyet is szolgáló csavart.

A mély rózsaszínektől a mély bordón át a finom vajszínig – a kukoricacsuhéból készülő, Totomoxtle névre keresztelt intarziaborítások tarkasága a tradicionális mexikói kukoricafajták sokszínűségét idézi meg. Laposse munkájának köszönhetően egy hanyatló vidéki faluban éledt újra a hagyományos mezőgazdaság.

A monokultúrákban használt magoknál ellenállóbb, ősi variánsok csak az őslakosok gondosságának köszönhetően maradhattak fenn – pedig szárazság- és melegtűrő tulajdonságaik a klímaváltozás árnyékában különösen értékessé teszik őket.

A kukoricacsuhét helyi asszonyok dolgozzák fel, így a látványos burkolatok nemcsak a jövő élelmiszer-biztonságát, de a helyi közösség fennmaradását is szolgálják.

Fotó: Agri meets Design/youtube.com
Fotó: www.fernandolaposse.com
Fotó: www.fernandolaposse.com
Neked ajánljuk
A folyton változó divatban állandó kihívást jelent a fenntarthatóság A folyton változó divatban állandó kihívást jelent a fenntarthatóság Befektetések a változásba Az államfő húsvéti üzenete: A türelem életeket ment! Ember- és környezetkímélő kertgazdálkodás 3. – Ültetés a mélymulcsba
Tovább a forrásra: fernandolaposse.com
Vissza
Hírfolyam