2020. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megint egy pólóval közelebb kerültünk a környezetbarát öltözködéshez

A Vollebak nevű strartup tervezett egy olyan pólót  bükk- és fenyőfarostok pépjéből, illetve algából, amelyet megfelelő baktériumok jelenlétében három hónap alatt teljes egészében vissza lehet adni az anyatermészetnek.

A fapépből és algából készülő póló eldobás után mindössze három hónap alatt teljesen megsemmisül – számolt be a Dezeen alapján az Urbanplayer.

A póló elején található zöld négyzet algából készült tintából van, és mivel hétről hétre picit fakul, minden darab egyedi mintázatra tesz szert.

A ruhadarab csak a megfelelő baktériumok jelenlétében indul bomlásnak, és sok mikroba jelenlétében vagy meleg környezetben a folyamat akár három hónapnál gyorsabban is lezajlik.

Forrás: Vollebak/youtube.com

A komposztálható ruhadarabok megjelenése különösen örömteli fejleménynek tűnik, ha meggondoljuk, mekkora problémát jelentenek a műanyag textilek mosása során elszabaduló és a vizeket szennyező mikroszálak, és hogy mennyire nehézkes a kevert szálból készülő darabok újrahasznosítása.

Fotó: vollebak.com
Neked ajánljuk
A lyocellt felkapta a divatvilág, és ezzel a fenntarthatóság ügye is jól jár Farmer, újratöltve Itthon is megugrott a divatcikkek forgalma a járvány alatt, de legalább a fenntartható termékeket is szeretjük Útmutató a környezettudatos gardróbhoz A tengerszint-emelkedés miatt megemelnek egy szigetországot
Tovább a forrásra: urbanplayer.hu
Vissza
Hírfolyam