2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zöld divat királynője, Livia Firth

Colin Firth brit színész olasz felesége nem csak a sztárokat szeretné meggyőzni a tudatos és környezetbarát öltözködés fontosságáról.

A Eco-Age élvonalbeli divatházakat és brandeket igyekszik az etikus dizájn és a környezettudatos termelés felé terelni, valamint világsztárokat győz meg arról, hogy egy etikusan és környezetbarát módon készült ruha is lehet exkluzív és divatos. 

Livia Firth a Marie Claire kérdésére válaszolva elmondta: a social mediát remek eszköznek tartja a felelős divat eszméjének terjesztésére. Ahogy ezt az Eco-Age #30wears (#viseld30szor) elnevezésű kampányából is látszik, amelyben a bekapcsolódók az öltözékükről, ruhájukról szóló történeteket, képeket posztolnak, és elmondják, hogy büszkék rá, amiért egy-egy zöld darabot viselnek és újraviselnek, vagy felvesznek egy régi ruhát. 

Livia Firth a koppenhágai divat-csúcstalálkozón Fotó: Copenhagen Fashion Summit/flickr.com

Livia és az Eco-Age nem drámaisággal igyekszik cselekvésre ösztönözni – pozitív, dinamikus és friss hangot használnak, de természetesen nem alábecsülve a problémák súlyát, amelyeket igyekeznek széleskörűen, mindenre kiterjedően bemutatni.

A divattanácsadó szerint egyénként a legtöbbet épp apró, életmódbeli változtatásokkal tehetünk. Ehhez inspirációt és segítséget találhatunk az Eco-Age angol nyelvű oldalán is: rákereshetünk egy-egy brandre, hogy megtudjuk, mennyire zöld, és áldoz-e a bevételéből valamennyit például erdőültetésre, de a mindennapjaink és az ünnepek fenntarthatóbbá tételére is adnak tippeket.

Forrás: EcoAgeTV/youtube.com

A Livia Firthszel készült interjút a Marie Claire zöld melléklettel megjelenő szeptemberi számában olvashatják el az érdeklődők.

Neked ajánljuk
A fenntartható divat ügye nem egy banánhéjon fog elcsúszni Lassan a sztárvilágban is utat tör a környezettudatosság Tartsd a szemed az áramzabálókon A környezet érdekében csavar egy kicsit a kupakjain a Coca-Cola Egy újabb kis jégkorszak sem húzna ki minket a csávából
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam