2019. november 20., Jolán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zöld divat királynője, Livia Firth

Colin Firth brit színész olasz felesége nem csak a sztárokat szeretné meggyőzni a tudatos és környezetbarát öltözködés fontosságáról.

A Eco-Age élvonalbeli divatházakat és brandeket igyekszik az etikus dizájn és a környezettudatos termelés felé terelni, valamint világsztárokat győz meg arról, hogy egy etikusan és környezetbarát módon készült ruha is lehet exkluzív és divatos. 

Livia Firth a Marie Claire kérdésére válaszolva elmondta: a social mediát remek eszköznek tartja a felelős divat eszméjének terjesztésére. Ahogy ezt az Eco-Age #30wears (#viseld30szor) elnevezésű kampányából is látszik, amelyben a bekapcsolódók az öltözékükről, ruhájukról szóló történeteket, képeket posztolnak, és elmondják, hogy büszkék rá, amiért egy-egy zöld darabot viselnek és újraviselnek, vagy felvesznek egy régi ruhát. 

Livia Firth a koppenhágai divat-csúcstalálkozón Fotó: Copenhagen Fashion Summit/flickr.com

Livia és az Eco-Age nem drámaisággal igyekszik cselekvésre ösztönözni – pozitív, dinamikus és friss hangot használnak, de természetesen nem alábecsülve a problémák súlyát, amelyeket igyekeznek széleskörűen, mindenre kiterjedően bemutatni.

A divattanácsadó szerint egyénként a legtöbbet épp apró, életmódbeli változtatásokkal tehetünk. Ehhez inspirációt és segítséget találhatunk az Eco-Age angol nyelvű oldalán is: rákereshetünk egy-egy brandre, hogy megtudjuk, mennyire zöld, és áldoz-e a bevételéből valamennyit például erdőültetésre, de a mindennapjaink és az ünnepek fenntarthatóbbá tételére is adnak tippeket.

Forrás: EcoAgeTV/youtube.com

A Livia Firthszel készült interjút a Marie Claire zöld melléklettel megjelenő szeptemberi számában olvashatják el az érdeklődők.

Neked ajánljuk
Az életünkhöz idomuló bútorok Fenntartható dizájn és divat vásárt rendez az ArtConscious Környezettudatosságból jól állunk, körültekintésből már nem annyira Afrikának 600 millió ember energiaellátását kellene megoldania Legyen az ünnepi készülődés „lassú” és békés!
Tovább a forrásra: marieclaire.hu
Vissza
Hírfolyam