2020. június 4., Bulcsú
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet meleg fényei

A dizájnerek nem csak a fenntarthatóság szempontjai miatt fordulnak a természetes alapanyagokhoz – például itt van ez a levelekből formált lámpaernyő: lebomló alapanyag, energiatakarékos kézimunka, de ami valójában elvarázsol, az az erezet finom csipkéje és a naplementét idéző színek vibrálása.

A Londoni Dizájnfesztivál keretében bemutatott különleges lámpák ernyője lilakáposzta-levelek felhasználásával készül. A feldolgozáshoz szükséges eljárást a brit Nir Meiri Stúdió és a szintén ipari dizájnnal foglalkozó Vaiehi Thakkar nevű indiai tervező dolgozta ki:

A leveleket vízbázisú ragasztóval, környezetbarát színfixálók és gombásodás elleni szerek segítségével kezelik, majd formázzák őket.

Fotó: Nir Meiri/designboom.com

A levelek szélét a természetes hatás megőrzése érdekében nem dolgozzák el. A lámpaernyők mélylila, bordó és narancs fényei különösen meghitt hangulatot árasztanak.

A Nir Meiri korábbi munkáiban is előszeretettel kísérletezett természetből származó alapanyagok felhasználásával: készítettek már lámpaernyőket tengeri moszatokból, sőt gombák kalapjából is.

Fotó: Nir Meiri/designboom.com
Neked ajánljuk
Dorawyn: „Lassú divat” egy apokaliptikus látomás jegyében Íme, az otthoni kertészkedés jövője A földműveskabátok második élete Elment a monumentális csomagolások és meglepetések művésze A gazdasági növekedés visszafogása nélkül lehetünk klímasemlegesek?
Tovább a forrásra: designboom.com
Vissza
Hírfolyam