2019. december 6., Miklós
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet meleg fényei

A dizájnerek nem csak a fenntarthatóság szempontjai miatt fordulnak a természetes alapanyagokhoz – például itt van ez a levelekből formált lámpaernyő: lebomló alapanyag, energiatakarékos kézimunka, de ami valójában elvarázsol, az az erezet finom csipkéje és a naplementét idéző színek vibrálása.

A Londoni Dizájnfesztivál keretében bemutatott különleges lámpák ernyője lilakáposzta-levelek felhasználásával készül. A feldolgozáshoz szükséges eljárást a brit Nir Meiri Stúdió és a szintén ipari dizájnnal foglalkozó Vaiehi Thakkar nevű indiai tervező dolgozta ki:

A leveleket vízbázisú ragasztóval, környezetbarát színfixálók és gombásodás elleni szerek segítségével kezelik, majd formázzák őket.

Fotó: Nir Meiri/designboom.com

A levelek szélét a természetes hatás megőrzése érdekében nem dolgozzák el. A lámpaernyők mélylila, bordó és narancs fényei különösen meghitt hangulatot árasztanak.

A Nir Meiri korábbi munkáiban is előszeretettel kísérletezett természetből származó alapanyagok felhasználásával: készítettek már lámpaernyőket tengeri moszatokból, sőt gombák kalapjából is.

Fotó: Nir Meiri/designboom.com
Neked ajánljuk
Ami a szívén, az a bőrén Lehet a műanyag értékes? A divattervező, akit az ember és a természet törékeny kapcsolata ihlet meg Kétezer háztartást láthat el tiszta energiával a szeghalmi naperőmű A magyar uniós polgárok is fontos ügynek tartják a klímaváltozást
Tovább a forrásra: designboom.com
Vissza
Hírfolyam