2019. december 14., Szilárda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Akik biztosan nem unják a banánt

Kosrae egy 42 négyzetmérföldes sziget Mikronéziában, a Csendes-óceán nyugati szegletében. A paradicsomi szépségű, termékeny vulkáni szigetet gyakran „az alvó hölgy szigeteként” emlegetik – de a névre rácáfol lakói nyughatatlan tettvágya, amit banánlevélből készülő környezet- és emberbarát pénztárcáik sikeressége is tanúsít.

A Green Banana Paper egy „hulladékból értéket” startup, amely a szüret után visszamaradó, később elpusztuló banántönkökből készít stílusos pénztárcákat. A tönkök átvételével és feldolgozásával nemcsak a helyi földművesek számára biztosítanak új pénzkereseti lehetőséget, de a meglehetősen nagy vízigényű és üvegházgáz-kibocsátással működő bőripar termékei helyett egy állat- és környezetbarát alternatívát kínálnak:

A pénztárcák vízállóak és strapabíróak, ráadásul újrahasznosíthatók Forrás: Green Banana Paper/youtube.com
Neked ajánljuk
Ami a szívén, az a bőrén Felesleges göncök új köntösben A divattervező, akit az ember és a természet törékeny kapcsolata ihlet meg Tízezer tonna hulladékot és uszadékfát emeltek ki a Tiszából a kiskörei vízlépcsőnél Elismerés a zöldülésre törekvő vállalatoknak
Tovább a forrásra: greenbananapaper.com
Vissza
Hírfolyam