2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Akik biztosan nem unják a banánt

Kosrae egy 42 négyzetmérföldes sziget Mikronéziában, a Csendes-óceán nyugati szegletében. A paradicsomi szépségű, termékeny vulkáni szigetet gyakran „az alvó hölgy szigeteként” emlegetik – de a névre rácáfol lakói nyughatatlan tettvágya, amit banánlevélből készülő környezet- és emberbarát pénztárcáik sikeressége is tanúsít.

A Green Banana Paper egy „hulladékból értéket” startup, amely a szüret után visszamaradó, később elpusztuló banántönkökből készít stílusos pénztárcákat. A tönkök átvételével és feldolgozásával nemcsak a helyi földművesek számára biztosítanak új pénzkereseti lehetőséget, de a meglehetősen nagy vízigényű és üvegházgáz-kibocsátással működő bőripar termékei helyett egy állat- és környezetbarát alternatívát kínálnak:

A pénztárcák vízállóak és strapabíróak, ráadásul újrahasznosíthatók Forrás: Green Banana Paper/youtube.com
Neked ajánljuk
Csipkés csempékbe kapaszkodva újulhat meg a viharvert hongkongi korallvilág Egy újabb ígéretes kísérlet a fenntartható dizájn világából A gombák forradalmasíthatják a műbőr előállítását A járványügyi intézkedések betartásával, visszafogottan, de folytatódtak a klímasztrájkok A Body Shop bevásárol műanyaghulladékból
Tovább a forrásra: greenbananapaper.com
Vissza
Hírfolyam