Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 28., Gedeon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egészséges és esztétikus: algafarmot a nappalikba!

Az ENSZ már 1974-ben hangsúlyozta: gazdag tápanyagtartalmának köszönhetően az alga alapvető szerepet játszhat élelmezési problémáink megoldásában. Csakhogy az alga látványa jellemzően nem az étvágyunkat vagy a szépérzékünket ébreszti fel – hacsak nem ismerjük már Hyunseok An különleges kertecskéit.

Hyunseok An célja, hogy lebontsa az algák fogyasztásával kapcsolatban érthető módon kialakult ellenszenvet, és hogy ezeket a különösen nagy szén-dioxid-megkötő képességgel rendelkező, rendkívül egészséges élőlényeket frissen, az otthonunkban is elérhetővé tegye.

A Korall névre keresztelt fali algafarmocskák fakeretbe illesztett üvegtéglákból állnak össze.

Az Coral tervezője hisz benne, hogy a dizájn képes lesz egy fenntartható és gyönyörű világot alkotni Fotó: ulr.im

A zöld különböző árnyalataiban játszó tartályokban két hét alatt mintegy 2 gramm, vagyis egy ember napi szükségletének megfelelő mennyiségű alga tenyészik.

Az üveg finom mintázata és a kert elnevezése a korallokat idézi meg: ezzel emlékeztet, hogy az algák a szépséges tengeri élőlényeket sújtó fehéredés megelőzésében is alapvető szerepet játszanak.

Forrás: Mashable/youtube.com
Neked ajánljuk
Lepkeszárnyak és pikkelyek igézetében – valóság lehet a vegyszermentes ragyogás Kis furfanggal a halpénz is hasznot hajthat Igazán szimpatikus: egy ruha, ami a kórokozóknak visszatetsző Csatlakozz te is! Finn jó tanácsok a fizikai távolságtartásról a járvány idejére
Tovább a forrásra: dezeen.com
Vissza
Hírfolyam