Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 1., Hugó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás jegyében zajlik a Párizsi Divathét

Apokaliptikus forróságban is kényelmes öltönyök, extrém időjárás és komoly vállalások uralták a kifutókat Párizsban.

A Kering luxusvállalkozás a bemutatók elején bejelentette, hogy teljes mértékben a klímasemlegesség mellett kötelezi el magát, és üvegházhatásúgáz-kibocsátását 2018-ig visszamenőleg is kompenzálni kívánja.

A Dior-show központi témájává a divatház főtervezője, Maria Grazia Chiuri a biológiai sokszínűség megőrzését tette. A modellek egy ideiglenes erdő közepén mutatták be a kreációkat. A színpadon 164 fát helyeztek el később elültethető állapotban: gyökérzetüket vászonzsák borította:

Forrás: FF Channel/youtube.com

Marine Serre francia divattervezőt az a kérdés foglalkoztatta, hogyan öltöznének fel azok az emberek, akik bunkerekben vészelnek át egy klímakatasztrófát. Elképzelése szerint védőöltözéket viselnének, és újrahasznosítanának mindent, amit találnak: a divattervező horgolt terítőket, ágyneműt és függönyöket változtatott ruhává.

Az általa elképzelt világ olyan forró volna, hogy az öltönyök törölközőanyagból készülnének.

Az időjárás szeszélyeivel szembeni reménytelen védtelenséget kívánta szemléltetni a Lanvin show-ja szerdán. A divatház bemutatóját a Musée du Quai Branly kertjében rendezte meg a szabad ég alatt, és a vendégeknek szakadó esőben kellett végignézniük a modellek vonulását – számolt be az MTI alapján a Magyar Nemzet.

Neked ajánljuk
Igazán szimpatikus: egy ruha, ami a kórokozóknak visszatetsző Fenntartható kollekcióval rukkolt elő a Puma Lepkeszárnyak és pikkelyek igézetében – valóság lehet a vegyszermentes ragyogás Több száz egyeddel ritkítják a yellowstoni park bölényállományát, a természetvédők tiltakoznak Rovelli Carlo: A valóság nem olyan, amilyennek látjuk – E-könyv
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam