2019. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Stella McCartney tovább menetel a fenntartható divat felé

Több mint 75 százalékban környezetbarát kollekcióval rukkolt elő a 2020-as tavaszi–nyári szezonra Stella McCartney brit divattervező, aki hétfőn mutatta be saját elmondása szerint eddigi legfenntarthatóbb kreációit a Párizsi Divathéten.

A Garnier-palotában debütáló kollekcióban újrahasznosított poliészterből, organikus pamutból és fenntartható forrásból származó rafiából készült kreációk sorakoznak.
McCartney-nak ez az első kollekciója azóta, hogy a világ egyik legnagyobb luxusipari társasága, az LVMH betársult a márkába.

Az újrahasznosított anyagok használatában úttörőnek számító McCartney egyike volt az első neves tervezőknek, akik száműzték kollekcióikból a bőrt, a szőrmét és az állati eredetű ragasztóanyagokat.

Forrás: FF Channel/youtube.com

A tervező a jövőben különleges tanácsadóként fogja segíteni Bernard Arnault-t, az LVMH elnök-vezérigazgatóját a cég ökológiai lábnyomának kisebbítésében. Az LVMH célja, hogy energiaszükségleteinek 30 százalékát megújuló forrásból nyerje 2020-ra, és ezzel egy időben 25 százalékkal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás jegyében zajlik a Párizsi Divathét A mosógép ideje lejárt? Léteznek fenntartható ruhaanyagok? A Coca-Cola is papírpalackokkal kísérletezik Egyre több az illegális hulladék Pécsen
Tovább a forrásra: kozszolgalat.hu
Vissza
Hírfolyam