Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 7., Herman
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Stella McCartney tovább menetel a fenntartható divat felé

Több mint 75 százalékban környezetbarát kollekcióval rukkolt elő a 2020-as tavaszi–nyári szezonra Stella McCartney brit divattervező, aki hétfőn mutatta be saját elmondása szerint eddigi legfenntarthatóbb kreációit a Párizsi Divathéten.

A Garnier-palotában debütáló kollekcióban újrahasznosított poliészterből, organikus pamutból és fenntartható forrásból származó rafiából készült kreációk sorakoznak.
McCartney-nak ez az első kollekciója azóta, hogy a világ egyik legnagyobb luxusipari társasága, az LVMH betársult a márkába.

Az újrahasznosított anyagok használatában úttörőnek számító McCartney egyike volt az első neves tervezőknek, akik száműzték kollekcióikból a bőrt, a szőrmét és az állati eredetű ragasztóanyagokat.

Forrás: FF Channel/youtube.com

A tervező a jövőben különleges tanácsadóként fogja segíteni Bernard Arnault-t, az LVMH elnök-vezérigazgatóját a cég ökológiai lábnyomának kisebbítésében. Az LVMH célja, hogy energiaszükségleteinek 30 százalékát megújuló forrásból nyerje 2020-ra, és ezzel egy időben 25 százalékkal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását.

Neked ajánljuk
Igazán szimpatikus: egy ruha, ami a kórokozóknak visszatetsző Lepkeszárnyak és pikkelyek igézetében – valóság lehet a vegyszermentes ragyogás A kiszolgált nyakkendők a gyerekszobába vágynak A felesleges felhalmozásnak a környezeti ára is nagy Több milliárd ember tartózkodási helyét árulja el a Google a járvány alatt
Tovább a forrásra: kozszolgalat.hu
Vissza
Hírfolyam