2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát startup: használt fából új bútor

Ha a „nyugdíjas” gerendák dizájnos bútorként kapnak új esélyt, számos fa menekülhet meg a kivágástól.

Majos Bálint mindig is szeretett volna egy saját vállalkozást, valami olyant, ahol a végső termék egy kézzel fogható dolog. Családjában az asztalosszakmába nyert betekintést, a nyári vakációk során édesapjának és nagyapjának segített a műhelyben, így némi tapasztalat birtokában vágott bele a bútorkészítésbe – mondta el a Trewoo alapítója a maszol.ro-nak.

Egy egyesült államokbeli cég adta a mintát az erdélyi vállalkozáshoz, amely régi, bontott épületekből származó gerendákból, illetve azokból nyert pallókból készít bútorokat.

A teljes gyártási folyamat pozitív hatással van a környezetre, mivel nem kell egy új fát kivágni azért, hogy egy új bútordarab megszülessen.

Hetven százalékban tölgyből dolgoznak, mert ennek a fajtának van meg a kellő keménysége, hogy az idők során a különböző fabetegségeknek ellen tudjon állni. 

A végső simításokhoz is teljesen természetes anyagokat – lenolajat, méhgyantát használnak, hogy minél kevésbé szennyezzék a környezetet. Az újra nyitott vásárlók sokat segíthetnek a vállalkozás céljainak elérésében, hiszen ha a rusztikus, repedéses, itt-ott patinás darabokat is értékelik, kevesebb alapanyag vész kárba.

Fotó: Trewoo/facebook.com
Neked ajánljuk
A szőrme szerelmesei is kaptak egy esélyt a fenntarthatóságra A mosógép ideje lejárt? Akik biztosan nem unják a banánt Az élelmiszerek 14 százaléka elvész, még mielőtt a boltba jutna Ennek a banknak a tetején is gyümölcsöző gazdaság működik
Tovább a forrásra: maszol.ro
Vissza
Hírfolyam